MotoGP: Κορυφή για Λορένθο

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012 17:00
UPD:30/09/2012 14:00

A- A A+

Ο Ισπανός με το κατάλληλο στήσιμο της μοτοσικλέτας του ήταν ο ταχύτερος όλων στις κατατακτήριες δοκιμές μέσα στην χώρα του.

Ο καιρός έκανε επιτέλους το χατίρι σε αναβάτες και ομάδες με αποτέλεσμα οι κατατακτήριες δοκιμές να γίνουν σε στεγνή πίστα και να χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά στο διήμερο και τα σλικ ελαστικά.

Ως είθισται τα τελευταία λεπτά της διαδικασίας η δράση ανέβηκε κατακόρυφα με τους αναβάτες να ξεχύνονται στην πίστα για να πετύχουν την καλύτερη επίδοση. Το Ισπανικό δίδυμο των Λορένθο – Πεντρόζα πρωταγωνίστησε για μία ακόμη φορά με τον αναβάτη της Yamaha να πέρνει την πολ ποζίσιον από τον συμπατριώτη του. Ο Πεντρόζα ωστόσο ήταν για μία ακόμη φορά άτυχος καθώς στην αρχή της διαδικασίας είχε μία πτώση που του στοίχισε σε χρόνο.

Σφήνα μεταξύ των δύο διεκδικητών του τίτλου μπήκε ο Καλ Κρούτσλοου, χωρίς να μπορέσει όμως στον τελευταίο του γύρο να κάνει την έκπληξη. Ετσι ο Βρετανός θα εκκινήσει από την τρίτη θέση.

Ο Μπεν Σπις συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις πετυχαίνοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο. Δίπλα του στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα είναι ο Στέφαν Μπραντλ της LCR Honda. Ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο ήταν έβδομος της κατατακτήριες, μόλις επτά δέκατα πίσω από τον teammate του Κρούτσλοου.

Σημάδια βελτίωσης ή καλύτερα εξοικείωσης με την Honda RC213V παρουσιάσει ο Τζόναθαν Ρέι, αντικαταστάτης του Κέισι Στόνερ ο οποίος πέτυχε τον έβδομο καλύτερο χρόνο. Δεξιά του ο Βαλεντίνο Ρόσι ο οποίος φαίνεται πως δεν έχει τον ίδιο ρυθμό με το Μιζάνο. Ενατος τερμάτισε ο Νίκι Χέιντεν με τη έτερη εργοστιακή Ducati, έχοντας και μία πτώση ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Χέκτορ Μπαρμπερά.

Την καλύτερη θέση (ενδέκατη γενικής) πέτυχε ο Αλειξ Εσπαργκάρο, ο οποίος ήταν ταχύτερος από τον Αλβαρο Μπαουτίστα που δυσκολεύτηκε πολύ με τη μοτοσικλέτα του.

Ραντεβού αύριο το μεσημέρι στις τρεις για την απόλυτη δράση στην Ισπανία.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις