Εθνικό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2001 17:09
UPD:17:12
A- A A+

Εθνικό σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση της χρήσης ουσιών, όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, συζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο Διϋπουργικής Επιτροπής.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η εθνική καμπάνια ενημέρωσης, η οποία περιλαμβάνει την άμεση πληροφόρηση των μαθητών, καθώς και την τοποθέτηση φυλάκων σε όσα σχολεία δεν υπάρχουν.

Από το 2002 μέχρι το 2006, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθεί η ζήτηση, αλλά και η προσφορά ναρκωτικών ουσιών μέσα από αποτελεσματικό έλεγχο και κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Στο επίπεδο της αντιμετώπισης των χρηστών το νέο σχέδιο δράσης προβλέπει αύξηση των υποδομών και των προγράμματων, που ήδη υπάρχουν σε θεραπευτικό επίπεδο, ενώ αυτά τα προγράμματα θα συνδέονται και με τη δυνατότητα εξεύρεσης θέσεων εργασίας στους πρώην εξαρτημένους χρήστες. Ο υπουργός Υγείας, Αλέκος Παπαδόπουλος, εξήγησε ότι μέσα στο 2002 στόχος του υπουργείου είναι να μειωθούν οι λίστες αναμονής στα προγράμματα απεξάρτησης και «η ελπίδα όλων είναι να καταφέρει το κράτος να περιορίσει την αναμονή σε λιγότερο από ένα μήνα».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στο νέο προϋπολογισμό τριπλασιάζεται ο αριθμός των φορέων που ασχολούνται με τον «πόλεμο κατά των ναρκωτικών». Οσον αφορά το θέμα της αποποινικοποίησης ο κ. Κώστας Σημίτης εξήγησε ότι δεν τίθεται ζήτημα να αποποινικοποιηθούν ή να διαχωριστούν τα ναρκωτικά σε «μαλακά» ή «σκληρά», καθώς δεν υπάρχει καμιά τέτοια συμφωνία, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι και η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή