Σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας ζητεί ο Γ. Μιχελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούνται σαφείς, αξιόπιστες απαντήσεις
Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 14:18
UPD:15:57
A- A A+

Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί πραξικοπήματος που ετοίμαζαν στρατιωτικοί το Νοέμβριο του 2011 http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2239975 .

Στην επιστολή του ο βουλευτής της ΝΔ ζητεί να γίνει ενημέρωση της Επιτροπής τόσο από τον νυν αρμόδιο Υπουργό Εθνικής Αμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, όσο και από τον τότε υπουργό Πάνο Μπεγλίτη και αν κριθεί αναγκαίο, να κληθεί και η τότε ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την παροχή περαιτέρω πληροφόρησης και διευκρινήσεων, προκειμένου, όπως αναφέρει, να μην παραμείνει η παραμικρή σκιά για το τόσο σοβαρό και ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούνται σαφείς, αξιόπιστες απαντήσεις

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «ανακυκλούμενη επαναφορά» στην τρέχουσα επικαιρότητα του κλίματος του Νοεμβρίου 2011. Παράλληλα και με αφορμή τον ισχυρισμό ότι το «πραξικόπημα» απετράπη τελικώς χάρη στην ευρείας κλίμακας αποστρατεία της τότε ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δεν παραλείπει να σημειώσει πως «κορυφαία στελέχη της ανέλαβαν στη συνέχεια και εξακολουθούν να κατέχουν κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις πολιτικού ελέγχου των ΕΔ και μάλιστα με τη συναίνεση αυτών, που ένα χρόνο πριν τους αποστράτευσαν».

«Από τη στιγμή, που όλοι ανεξαιρέτως οι αρμόδιοι, που τότε και τώρα είχαν και έχουν την πολιτική και την επιχειρησιακή ευθύνη για τις ΕΔ διαψεύδουν, το ερώτημα είναι πού θα αναζητηθεί η αυθεντική δημοκρατική και τεκμηριωμένη απάντηση, εάν δεν υπάρξει τουλάχιστον παρέμβαση της Δικαιοσύνης», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η ελληνική κοινωνία δικαιούται να λάβει σαφείς, αξιόπιστες απαντήσεις. Αυτό ζητά και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ. Διαφορετικά», υπογραμμίζεται, «ακόμα και οι πιθανότατες πολιτικές σκοπιμότητες, είτε για να εκβιαστεί ο αγωνιζόμενος ελληνικός λαός με το δίλημμα Σαμαράς ή τανκς, είτε για να εκβιαστούν οι ένστολοι να αποδεχθούν τις περικοπές του Μνημονίου, συνιστούν, με τον τρόπο που μεθοδεύονται, σοβαρότατα και επικίνδυνα ποινικά αδικήματα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ δηλώνει ότι συμφωνεί πως «δεν υπάρχουν πραξικοπήματα "που δεν έγιναν"». «Εάν υπήρξαν σχέδια ή "σκέψεις", εφησυχασμός ή συγκάλυψη δεν δικαιολογείται. Εάν δεν υπήρξαν, όποιος τα εφευρίσκει παρανομεί επικίνδυνα», τονίζεται χαρακτηριστικά. «Σε μια συγκροτημένη και πραγματική δημοκρατία, ιδιαίτερα σε συνθήκες πολύπλευρης κρίσης, οι ΕΔ πράγματι έχουν καθήκον να διασφαλίζουν ή να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας, πάντα όμως, στο αυστηρό πλαίσιο τήρησης του Συντάγματος, δηλαδή της κατοχύρωσης και της διασφάλισης των ελευθεριών του ελληνικού λαού. Αυτούς τους στόχους και τις αξίες υπηρετεί σταθερά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ από όποια θέση ευθύνης, με ειλικρινή σεβασμό στην αξιοπρέπεια των στελεχών των ΕΔ, χωρίς κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις και σκοπιμότητες», διαβεβαιώνεται στη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, «απέναντι σε κινδυνολογικές μεθοδεύσεις, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να εκβιαστεί και να υποκύψει».

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Αποδοκιμασία κάθε απόπειρας εμπλοκής των Ε.Δ.

«Αποδοκιμάζουμε κάθε απόπειρα, απ' όπου και αν προέρχεται, εμπλοκής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στην πολιτική διελκυστίνδα και απαιτούμε να αφεθούν απερίσπαστες στη μοναδική και υψηλή αποστολή τους, να είναι οι ακοίμητοι φρουροί της Πατρίδας», είναι το σχόλιο του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστου Ζώη.

Τονίζει ακόμη ότι παρά το γεγονός ότι το σχετικό δημοσίευμα διαψεύδεται «από όλα τα πρόσωπα-πρωταγωνιστές της εν λόγω περιόδου, ρίχνει σκιές στις Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα κατά την οποία οι συνέπειες από την εφαρμογή των μνημονίων πλήττουν τουλάχιστον το ηθικό και την αξιοπρέπεια του στελεχικού δυναμικού».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή