Σούπερ Λίγκα: Ανατροπή και νέα νίκη για τον Πλατανιά

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 20:04
UPD:22:46
A- A A+

Η ομάδα των Χανίων βρέθηκε να «κυνηγά» την ακριτική ομάδα στα Περιβόλια, μετά το γκολ του Γκλέισον στο 11ο λεπτό. Στο 47΄, όμως, ο Βραζιλιάνος αμυντικός σημείωσε αυτογκόλ, ενώ στο 84΄ ο Ντόε έκανε το 2-1. Το παιχνίδι, όμως, είχε ακόμη «δρόμο», καθώς ο Βασιλακάκης ισοφάρισε στο 89΄, για να «σκοτώσει» την Ξάνθη και πάλι ο Λόρενς Ντόε, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί πάντως ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, λόγω της αποβολής του Μαρίν στο 39΄.

Η ομάδα της Θράκης πήρε νωρίς το προβάδισμα, όταν η «βολίδα» του Γκλέισον αιφνιδίασε τον Κηπουρό. Στη συνέχεια οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου κυριάρχησαν, πίεσαν την αντίπαλό τους και είχαν μια καλή ευκαιρία στο 16΄, όταν το πλασέ του Ουκάρ πέρασε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου, όμως, ο Μαρίν χτύπησε εκτός φάσης τον Μαρτσάκη, αποβλήθηκε και οι ισορροπίες μεταβλήθηκαν.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1, έστω με αυτογκόλ, όταν ο Γκλέισον δεν υπολόγισε σωστά και στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βιβιανί. Έκτοτε ο Πλατανιάς άσκησε πολύ μεγάλη πίεση, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Τζάνη στο 62΄ (αστόχησε προ κενής εστίας), Αναστασάκο στο 67΄ (απέκρουσε ο Βιβιανί) και Ουντότζι στο 77΄ (άουτ), αλλά έξι λεπτά πριν το τέλος ο Ντόε, με κεφαλιά, έκανε το 2-1. Η Ξάνθη πάντως δεν είχε «ξεψυχήσει» και εκμεταλλευόμενη τη μοναδική ευκαιρία της στην επανάληψη, ισοφάρισε στο 89΄ με τον Βασιλακάκη. Η... «σκηνοθεσία» του καλύτερου μέχρι σήμερα αγώνα στο εφετινό πρωτάθλημα ήταν όμως αριστουργηματική κι έτσι ο Ντόε, με νέα κεφαλιά στο 91ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 3-2 στη -μακράν της δεύτερης- συναρπαστικότερης αναμέτρησης την τρέχουσα περίοδο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις