Σούπερ Λίγκα: «Περίπατος» ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012 22:28
UPD:01/10/2012 09:38
A- A A+

Ο "Δικέφαλος" ήταν εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο σημειώθηκαν όλα τα γκολ της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0 με τους Λόρενς (12΄), Κατσικά (23΄), Φωτάκη (30΄), ο Αγκάνθο που εξελίσσεται σε πολύ καλή μεταγραφή μείωσε για τον Αρη στο 39΄ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Αθανασιάδης στο 43΄, σημειώνοντας ένα από τα ωραιότερα γκολ του εφετινού πρωταθλήματος. Παρά τη διαφορά στο σκορ η συνάντηση υπήρξε αρκετά... επεισοδιακή στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα ο Τάσος Κάκος να δείξει τρεις (!) κόκκινες κάρτες στις καθυστερήσεις (Κατσικάς, Λόρενς, Γιαννιώτας), να αποβάλλει τον Γιώργο Δώνη και να βγάλει από την τσέπη του, συνολικά, 14 φορές την κίτρινη κάρτα!

Για να φτάσει στην τέταρτη εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε παρά τα πρώτα τριάντα λεπτά. Στο σημείο εκείνο το σκορ ήταν 3-0 και το υποτιθέμενο ντέρμπι είχε εξελιχθεί σε ένα ματς με βαθμό δυσκολίας μικρότερο ακόμη και από τα οικογενειακά διπλά του "Δικέφαλου". Με πίεση στη μεσαία γραμμή και αποτελεσματικότητα στο τελείωμα των φάσεων, οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν πλήρως στο πρώτο ημίχρονο, προϊδεάζοντας το πολυπληθές κοινό τους για ανάλογη "παράσταση" στην επανάληψη.

Αυτό όμως δεν έγινε, αφού ο ΠΑΟΚ επέλεξε να "φρενάρει". Παρ΄ όλα ταύτα θα μπορούσε να φτάσει στο 5-1 με τον Αθανασιάδη, ο οποίος στο 49΄ πλάσαρε άουτ σε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Βελλίδη. Μεγάλη ευκαιρία έχασε και ο Άρης στο 61΄, με τον Πουλίδο να μην μπορεί να στείλει από πολύ κοντά τη μπάλα στα δίχτυα του Γλύκου.

Το ντέρμπι...ξέφυγε μετά το 80΄, αφού από το 82΄ μέχρι το 88΄ οι ποδοσφαιριστές είχαν μαζευτεί στη μεσαία γραμμή και ο ένας απωθούσε τον άλλο, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί προσωρινά και ο Κάκος να μοιράσει τέσσερις κάρτες. Ενώ τα πράγματα έδειχναν να ηρεμούν, στην οκτάλεπτη καθυστέρηση ο Κατσικάς είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ αμέσως μετά ένα αχρείαστο, σκληρό φάουλ του Γιαννιώτα στον Λόρενς είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του Ιρλανδού, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, για να τον ακολουθήσει ο Γιαννιώτας με δεύτερη κίτρινη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις