Αμερικανικές εκλογές: Στη Σέλεϊ Μπέρκλεϊ οι ελπίδες της ομογένειας

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 11:03
A- A A+

Στο πρόσωπο της Σέλεϊ Μπέρκλεϊ συγκεντρώνονται οι ελπίδες της ελληνοαμερικανική κοινότητας ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Νοεμβρίου, κατά την οποία, εκτός από την ανάδειξη του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ψηφοφόροι καλούνται να ανανεώσουν πλήρως την Βουλή των Αντιπροσώπων και το ένα τρίτο των μελών της Γερουσίας.

Με καταγωγή από την ελληνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, η Σέλεϊ Μπέρκλεϊ ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα και εκπροσωπεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων την 1η Εκλογική Περιφέρεια της Νεβάδα. Παρά την πλούσια δράση της ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας προώθησης ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, η Μπέρκλεϊ αποφάσισε να εγκαταλείψει το αξίωμα αυτό, προκειμένου να μπορέσει να επιδιώξει την ανάδειξή της στην Αμερικανική Γερουσία.

Η κ.Μπέρκλεϊ στηρίζει τις ελπίδες εκλογής της στα κατά γενική ομολογία, εξαίρετα επιτεύγματα που είχε κατά την πολυετή βουλευτική καριέρα της. Απέναντί της έχει ένα ισχυρό και συνάμα πολύ δημοφιλή Ρεπουμπλικανό αντίπαλο, ο οποίος σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνει να έχει ελαφρύ προβάδισμα (εντός, πάντως, των περιθωρίων στατιστικού σφάλματος).

Η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει συσπειρωθεί γύρω της και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τη βοηθήσει να εξασφαλίσει το αξίωμα που επιδιώκει. Η κ. Μπέρκλει έχει την υποστήριξη και του άλλου Γερουσιαστή της Νεβάδας, του Χάρι Ρίντ, αρχηγού της δημοκρατικής πλειοψηφίας στην Γερουσία. Η τύχη της, εν μέρει, θα κριθεί και από το κατά πόσον ο Πρόεδρος Ομπάμα, με το ψηφοδέλτιο του οποίου κατεβαίνει η κ. Μπέρκλεϊ στις εκλογές, θα κερδίσει τη Νεβάδα τον Νοέμβριο.

Την επανεκλογή τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων διεκδικούν επίσης, η Ντίνα Τάιτους και η Νίκη Τσόνγκα.

πηγή : ΑΜΠΕ, «Φωνή της Αμερικής»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή