Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΓΣΕΕ

Πανεργατικό συλλαλητήριο στις 8/10
Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 16:50
UPD:17:17
A- A A+

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ «ενάντια στα καταστροφικά μέτρα των μνημονίων» προανήγγειλε η ΓΣΕΕ, η οποία με επιστολή της στους κυβερνητικούς εταίρους απευθύνει πρόσκληση για συνάντηση πριν από οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με το προωθούμενο πακέτο περικοπών.

Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία ανακοίνωσε τη διοργάνωση πανεργατικού συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας από κοινού με την ΑΔΕΔΥ τη Δευτέρα 8/10/2012 στις 18.00 στο Σύνταγμα, ενώ ανάλογες δράσεις θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα. Μεθαύριο, Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί επίσης σύσκεψη Προεδρείων Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων Αττικής με θέμα την οργάνωση αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισε η ΓΣΕΕ, την Πέμπτη 4/10/2012 στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί διάβημα-παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικάτων στον υπουργό Εργασίας.

Εν όψει της οριστικοποίησης των νέων μέτρων, η ΓΣΕΕ απέστειλε ακόμη επιστολές προς τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ζητώντας να έχει συνάντηση μαζί τους. «Έχοντας πλήρη επίγνωση της ιδιαίτερα κρίσιμης για τη χώρα συγκυρίας, αλλά και την προσδοκία ότι όχι μόνο δεν θα συνεχισθούν, αλλά και θα αποκατασταθούν έμπρακτα τα ολέθρια λάθη και επιλογές πολιτικών, που οδήγησαν και συνεχίζουν - δυστυχώς αποδεδειγμένα - να οδηγούν την οικονομία και την κοινωνία σε κατάρρευση, σας ζητούμε να ορίσετε άμεσα και πριν τη λήψη οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας συνάντηση με τη ΓΣΕΕ ώστε να θέσουμε υπόψη σας τις θέσεις μας και τα στοιχεία που τις τεκμηριώνουν», επισημαίνει η Συνομοσπονδία στο κείμενο της επιστολής της προς τον Πρωθυπουργό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή