Επαναπροσδιορίζει το πλαίσιο συνεργασίας της με το Euronews η ΕΡΤ

Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 19:03
UPD:19:03

A- A A+

Το πλαίσιο συνεργασίας της με το EURONEWS αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει το δ.σ. της ΕΡΤ θέτοντας μάλιστα προς εξέταση στο Supervisory Board του δικτύου θέματα που άπτονται της εταιρικής δεοντολογίας, των κανόνων ανταγωνισμού και του σεβασμού της Ελληνικής Πολιτείας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κρατική ραδιοτηλεόραση, το δ.σ. της ΕΡΤ ουδέποτε προέβη σε απόφαση παραχώρησης ψηφιακής συχνότητας στο EURONEWS ή δέσμευσης για τη μετάδοση ελληνόφωνου προγράμματος δίχως τη συμμετοχή της σε αυτό. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι ουδέποτε εξουσιοδοτήθηκαν μέλη του δ.σ., εργαζόμενοι ή άλλο πρόσωπο προκειμένου να δεσμευτεί υπέρ της δυνατότητας του EURONEWS να εκπέμπει ελληνόφωνο πρόγραμμα από επίγεια ψηφιακή συχνότητα (DTT) στην Ελλάδα ή ελληνόφωνο ειδησεογραφικό ή άλλο πρόγραμμα με αποκλειστική εκπομπή στην Ελλάδα.

«Το δ.σ. της ΕΡΤ Α.Ε. δεν έχει καμία γνώση σχετικά με το καταστατικό, τους σκοπούς, την έδρα, τους διαχειριστές ή εκπροσώπους της μονοπρόσωπης ΕΠΕ που έχει ιδρύσει το EURONEWS στην Ελλάδα», διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στην οποία σημειώνεται ακόμη ότι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ ουδέποτε πληροφορήθηκε, συμμετείχε ή εξουσιοδότησε εργαζόμενο της ΕΡΤ σχετικά με την προκήρυξη, προεπιλογή και διοργάνωση διαγωνισμού για την πρόσληψη δημοσιογράφων από το EURONEWS.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ανακοίνωσης (26/06/2012) περί δημιουργίας νέου καναλιού στην Ελλάδα, η ΕΡΤ Α.Ε. επισημαίνει ότι «δεν έχει καμία τέτοια πρόθεση, ούτε έχει λάβει σχετική απόφαση». Δηλώνει τέλος πως έχει συγκροτήσει ειδική επιτροπή που εξέτασε σε βάθος το ζήτημα και επιφυλάσσεται «για την άσκηση κάθε νόμιμης ενέργειας για την προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της και κατ’ επέκτασιν του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για τον καταλογισμό των ποινικών ή πειθαρχικών ευθυνών που τυχόν θα διαπιστωθούν».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή