Ο Πέτρος βγαίνει ξανά για τον μεγάλο του περίπατο

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 10:55
UPD:10:55

A- A A+

Αφού κατέκτησε μικρούς και μεγάλους, το αγαπημένο παιδικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου.

Ο πόλεμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού Σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά, η δραματικότητα και η αγωνία του πολέμου - που συνδυάζονται μοναδικά με την αθωότητα και την ξενοιασιά της παιδικής ματιάς από την πένα της σύγχρονης δημιουργού Αλκης Ζέη- ξετυλίγονται σε μία ιστορία γεμάτη περιπέτειες, δυσκολίες, θάρρος και ευρηματικότητα, που διαδραματίζεται στην Αθήνα της Κατοχής.

Η ζωή του Πέτρου ανατρέπεται από την κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα, στις 28 Οκτωβρίου του 1940. Βλέποντας τα πάντα γύρω του να αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, το αγόρι ξεκινά ένα μεγάλο και πολύπαθο περίπατο, μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσής της Αθήνας από τους Γερμανούς.

Ταυτότητα παράστασης: δραματοποίηση: Σάββας Κυριακίδης - Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς, σκηνικά - κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, μουσική: Δημήτρης Ζαβρός, κινησιολογία: Αμάλια Μπένετ, φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης, βίντεο: Χρήστος Δήμας, μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου, στίχοι τραγουδιών: Δημήτρης Ζαβρός - Νέβι Κανίνια, βοηθός σκηνοθέτη: Σμαρώ Κώτσια. Διανομή (αλφαβητικά): Έφη Γούση, Γιάννης Διαμαντής, Ανδρέας Κοντόπουλος, Κωστής Κορωναίος, Αννίτα Κούλη, Έλενα Μαρσίδου, Γιώργος Μάζης, Μιχάλης Μουλακάκης, Δημήτρης Πασσάς, Γρηγόρης Σταμούλης, Ελεάνα Στραβοδήμου, Μαρία Τσιμά.

Πληροφορίες

Εθνικό Θέατρο - Παιδική Σκηνή «Κατίνα Παξινού», Πανεπιστημίου 48, τηλ.: 210 3301881, 210 3305074, 210 7234567. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο: 18.00, Κυριακή: 11.30 και 15.00. Τιμή εισιτηρίου: γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς