Ν.Νικολόπουλος: Η κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 11:23
UPD:28/12/2012 15:02

Ο Νίκος Νικολόπουλος απευθύνεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών, καθώς, όπως αναφέρει, «η όλη υπόθεση τείνει να εξελιχθεί σε ένα «θρίλερ», στο οποίο ενδεχομένως εμπλέκονται κράτη, υπηρεσίες αλλά και ιδιώτες».

A- A A+

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα της «λίστας Λαγκάρντ», υπογραμμίζει ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, με την ευκαιρία κατάθεσης ερωτήσεών του στη Βουλή για την υπόθεση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Νικολόπουλος κάνει λόγο για «βόρβορο αποκαλύψεων» που «εκθέτουν άμεσα τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου (τον οποίο και κατηγορεί για συγκάλυψη της υπόθεσης) και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο», αλλά και συνολικά τη χώρα».

Ο Νίκος Νικολόπουλος απευθύνεται στον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και στους υπουργούς Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης, Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς, όπως αναφέρει, «η όλη υπόθεση τείνει να εξελιχθεί σε ένα 'θρίλερ', στο οποίο ενδεχομένως εμπλέκονται κράτη, υπηρεσίες αλλά και ιδιώτες». Παράλληλα, κοινοποιεί τις ερωτήσεις του και στους οικονομικούς εισαγγελείς, Γ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη.

Το μαχαίρι πρέπει να φτάσει στο κόκαλο, χωρίς χρονοτριβή, υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αχαΐας και καλεί την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της και να αναδείξει τους υπεύθυνους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όποιες θέσεις και αν κατέχουν, σήμερα ή στο παρελθόν». «Όποιος δεν καταλαβαίνει ότι ο λαός δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί νέες θυσίες αν δεν σπάσει το μεγάλο απόστημα διαφθοράς και φοροκλοπής, τότε δεν ξέρει που ζει και που βρίσκεται», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τη «λίστα Λαγκάρντ» με τους μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας, χωρίς προσχήματα και δικαιολογίες.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή