Μαζί MotoGP και SBK

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 12:09

A- A A+

H απόφαση αυτή ανακοινώθηκε από την Bridgepoint, εταιρεία που επένδυσε στην Dorna Sports το 2006 και εξαγόρασε το 2011 την Infront Sports & Media, η οποία διαχειρίζεται τα SuperBikes. Και τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα πλέον θα βρίσκονται υπό αιγίδα της Dorna Sports χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θιγούν τα συμφέροντά τους. Αντιθέτως, πιστεύεται ότι με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί η ανάπτυξη και των δύο θεσμών σε θέματα μάρκετινγκ και κοινής εμπορικής στρατηγικής.

Η Infront Sports & Media αναμένεται να αναλάβει χρέη εμπορικού συμβούλου και στα δύο πρωταθλήματα, τα οποία όπως αναφέρθηκε θα διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά τους στον χώρο των αγώνων μοτοσικλέτας. Το MotoGP σε ό,τι αφορά στις πρωτότυπες μοτοσικλέτες και την εξέλιξή τους και τα SBK στις μοτοσικλέτες που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής.

Και οι δύο εταιρείες (Infront Sports & Media και Dorna Sports) τόνισαν ότι με αυτή την επιλογή και τα δύο πρωταθλήματα θα ωφεληθούν μακροπρόθεσμα.

«Υπό τη νέα δομή, τα δύο κορυφαία αγωνιστικά γεγονότα μοτοσικλετών, είναι έτοιμα για αειφόρο περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξη. Μία πραγματικά κερδοφόρα κατάσταση έχει δημιουργηθεί. Η Dorna και η Infront μαζί μπορούν τώρα περαιτέρω να ενισχυθούν και να επικεντρωθούν στις βασικές ικανότητές τους και επιπλέον να επιτύχουν ηγετικές θέσεις στο συγκεκριμένο τομέα της ειδικότητάς τους», δήλωσε ο Φίλιπ Μπλάτερ, πρόεδρος της διευθύνων σύμβουλος της Infront Sports & Media.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Καρμέλο Εζπελέτα, διευθύνοντα συμβούλου της Dorna Sports: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που έχουμε τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα αγώνων μοτοσικλέτας υπό την ίδια στέγη. Αναμένουμε την πλήρη ανάπτυξη και ενδυνάμωση τον διακριτό χαρακτήρα τόσο του MotoGP όσο και του WSBK ως ξεχωριστά κομμάτια και θα μείνουμε προσηλωμένοι στη συνεργασία μας με τις ομάδες, τους κατασκευαστές, τους ιδιοκτήτες πίστας, τους χορηγούς και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ώστε να προσφέρουμε στους φανατικούς φίλους την καλύτερη δυνατή εμπειρία».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις