Κ. Μαρκόπουλος: Επιτακτική ανάγκη η καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων

Ομιλία στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης
Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 17:45
UPD:17:46
A- A A+

Στο βαθμό που δεν υπάρχουν χρήματα, η ανάγκη των πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα είναι πλέον επιτακτική, υπογράμμισε ο γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Μαρκόπουλος, μιλώντας στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Μαρκόπουλος έλαβε το λόγο εκτάκτως μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Αχνελ Γκουρία, ο οποίος αναφέρθηκε στην παγκόσμια κρίση και την Ελλάδα.

«Ανάπτυξη δεν έρχεται σε μια χώρα που κλυδωνίζεται η θέση της στο ευρωσύστημα», σημείωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στεκόμενος ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Ελλάδα διανύει τον πέμπτο χρόνο ύφεσης.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στη μείωση του ΑΕΠ της χώρας κατά 25% την τελευταία τριετία, καθώς και στον υπερδιπλασιασμό της ανεργίας.

Τέλος, σχολιάζοντας την αποστροφή του Α. Γκουρία ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την χώρα μας, αλλά πρέπει να της δοθεί χρόνος, ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε «στήριξη και θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα», καθώς σε αντίθετη περίπτωση, όπως σημείωσε, η χώρα δε θα μπορέσει να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή