Champions League: Η ιστορία επαναλήφθηκε στο «Εμιρέιτς», 3-1 η Αρσεναλ τον Ολυμπιακό

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 23:36
UPD:23:59

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε βελτιωμένος συγκριτικά με τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στη Σάλκε, πάλεψε στο «Εμιρέιτς» και θα μπορούσε κάτι καλύτερο, αλλά -όπως πέρυσι- δεν απέφυγε την ήττα από την Αρσεναλ, αυτή τη φορά με 3-1.

A- A A+

Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκαν στο 42ο λεπτό με τον Ζερβίνιο και οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν με τον Μήτρογλου στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ποντόλσκι έκανε το 2-1 στο 56΄, από λάθος του Μανωλά και ο Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, όταν όλοι οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχαν περάσει στην επίθεση.

Η πειραϊκή ομάδα έχει κάθε δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένη από το τελικό αποτέλεσμα, αφού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη από τη φημισμένη αντίπαλό της και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Οι παίκτες του Ζαρντίμ πλήρωσαν όμως τα ατομικά λάθη τους, παίρνοντας ένα καλό μάθημα για το πόσο κοστίζει η, στιγμιαία έστω, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης σε αυτό το επίπεδο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός του Ολυμπιακού προτίμησε να δώσει το μισό γήπεδο στην Άρσεναλ και με τον Σιόβα σε ρόλο αμυντικού χαφ προσπάθησε να ελέγξει το «πάσιγκ γκέιμ» των γηπεδούχων. Παρά τη διαφορά στην κατοχή της μπάλας, οι «ερυθρόλευκοι» δεν αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα προβλήματα καθώς είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους που οδηγούσαν στην εστία του Μέγερι.

Στο 12΄ο Καθόρλα επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας φάουλ αλλά ο Ούγγρος τερματοφύλακας απέκρουσε, ενώ στο 30΄ο Μήτρογλου έχασε την πρώτη ευκαιρία του Ολυμπιακού, όταν σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή της Άρσεναλ αλλά ο Μανόνε δεν αιφνιδιάστηκε. Την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα έχασε ο Μασάδο στο 35΄, όταν μετά από σέντρα του Μανιάτη βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από την εστία της Άρσεναλ αλλά η προβολή του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 42΄ο Ζερβίνιο έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόντρα και με συρτό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0, για να «απαντήσει» πολύ γρήγορα ο Μήτρογλου, όταν με εξαιρετική κεφαλιά στη «ζυγισμένη» σέντρα του Γκρέκο έφερε τον αγώνα στα «ίσα» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Άρσεναλ πίεσε για να ανακτήσει το προβάδισμα και τα κατάφερε νωρίς: στο 56΄ ο Ποντόλσκι δέχτηκε την μπάλα στην περιοχή του «θρύλου» και με πλασέ την πέρασε κάτω από τα πόδια του Μέγερι. Η Άρσεναλ προσπάθησε να πετύχει και τρίτο τέρμα αλλά, οι παίκτες της ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Μετά το 70΄, όμως, ήταν ο Ολυμπιακός που άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση, με τους παίκτες της λονδρέζικης ομάδας να χάνουν εύκολα την μπάλα. Στο 81΄ ο Ζαρντίμ μετέτρεψε τη διάταξη σε 4-4-2 με την προσθήκη του Πάντελιτς δίπλα στον Μήτρογλου, στην προσπάθειά του να αποσπάσει τουλάχιστον ένα βαθμό. Το ρίσκο δεν του βγήκε όμως, ο Ολυμπιακός έγινε ευάλωτος στην κόντρα και σε μια τέτοια φάση, την τελευταία του αγώνα στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ράμσεϊ έφυγε στην αντεπίθεση και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις