Champions League: «Βασίλισσα» η Ρεάλ στο Αμστερνταμ, σωτήρας της Σίτι ο Χαρτ

Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 23:38
UPD:04/10/2012 02:10

Στον 4ο όμιλο η Ρεάλ «διέλυσε» τον Άγιαξ με 4-1, πραγματοποιώντας μια απολύτως πειστική εμφάνιση εν όψει του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα.

A- A A+

Ξεκινώντας από τον όμιλο του Ολυμπιακού (2ος), ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι Σάλκε και Μονπελιέ αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2. Η Μονπελιέ προηγήθηκε στο 13΄ με τον Αϊτ-Φανά αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με τον Ντράξλερ στο 26΄. Στο δεύτερο ημίχρονο η Μονπελιέ έμεινε με 10 παίκτες όταν ο Μποκαλί αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για πέναλτι που έκανε στον Ντράξλερ. Ο Χούντελααρ (53΄) ευστόχησε για το 2-1, αλλά η πρωταθλήτρια Γαλλίας πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας με τέρμα του Καμαρά στο 90΄.

Στον 1ο όμιλο και το Πόρτο, οι «Δράκοι» έδωσαν ένα καλό μάθημα στη «βαθύπλουτη» Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία νίκησαν 1-0 με γκολ του Ροντρίγκες στο 83΄. Την ίδια ώρα, στο Κίεβο, η Ντιναμό δεν δυσκολευόταν απέναντι στη «συνονόματη» από το Ζάγκρεμπ, της οποίας επικράτησε με 2-0 (3΄ Γκούσεφ, 34΄ αυτογκόλ Πίβαριτς).

Η Μάλαγα αποδεικνύεται (μαζί με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ) η έκπληξη της διοργάνωσης. Η ομάδα του Μανουέλε Πελεγκρίνι, που μετέχει στον 3ο όμιλο, αν και αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρυσι, συνεχίζει να εντυπωσιάζει εκτός από την πριμέρα ντιβιζιόν και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το 3-0 της πρεμιέρας επί της Ζενίτ, νίκησε απόψε στις Βρυξέλλες με το ίδιο σκορ και την Άντερλεχτ (45΄+, 64΄ Ελιζέου, 57΄ πεν. Χοακίν) και πλέον απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Νωρίτερα, στην Αγία Πετρούπολη, η Μίλαν άφησε χωρίς βαθμό την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι επικρατώντας με 3-2. Οι "ροσονέρι" προηγήθηκαν γρήγορα με 2-0 (13΄ Εμάνουελσον, 16΄ Ελ Σααραβί), αλλά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν στα "ίσια" το ματς με σκορ τους Χουλκ (+45΄) και Σιρόκοφ (49΄). Το ματς, ωστόσο, κρίθηκε από ένα αυτογκόλ, αυτό που πέτυχε ο Τόμας Χούμποτσαν στο 75΄ κι ενώ αργότερα ο Αμπιάτι πραγματοποίησε απίστευτη επέμβαση σε σουτ του Ανιούκοφ στο 82΄.

Στον «όμιλο του θανάτου» (4ος), η Ρεάλ «διέλυσε» τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ με 4-1, πραγματοποιώντας μια απολύτως πειστική εμφάνιση εν όψει του ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε τις διαθέσεις του επιτυγχάνοντας χατ-τρικ (42΄, 79΄, 81΄, το άλλο γκολ ο Μπενζεμά στο 48΄), ενώ για τους Ολλανδούς είχε μειώσει στο 56΄ ο Μοϊσάντερ.

Στο Μάντσεστερ, τέλος, ο... εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών ανήρ, Μάριο Μπαλοτέλι, έδωσε «φιλί της ζωής» στη Σίτι. Ο «Σούπερ Μάριο», ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 81ο λεπτό, ισοφάρισε στο 89΄ με πέναλτι τη Ντόρτμουντ (1-1) που κρατούσε τη νίκη χάρις στο γκολ του Ρόις από το 62΄. Στο καλύτερο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καταπληκτική, η ταχύτητα των αντεπιθέσεών της εξωπραγματική και αν δεν υπήρχε ο Τζο Χαρτ, που έκανε το παιχνίδι της καριέρας του παίζοντας κυριολεκτικά μόνος απέναντι στη γερμανική επίθεση, οι «Πολίτες» θα είχαν γνωρίσει μια από τις βαρύτερες και πιο επονείδιστες ήττες στην ιστορία τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις