WRC: Ταχύτερος ο Σορντό

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 16:04

A- A A+

Ο Ισπανός οδηγός σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο shakedown, δείχνοντας από την αρχή τις προθέσεις του.

Το Mini Cooper Works WRC του Σορντό διέσχισε την ειδική διαδρομή Prac de Sportw-Hautepierre των 3,8 χιλιομέτρων σε 2:34,1 δευτ., αφήνοντας πίσω του τους δύο «εργοστασιακούς» οδηγούς της Ford, Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (πιο αργός κατά 0,3 δευτ.) και Πέτερ Σόλμπεργκ (0,6 δευτ.), αντίστοιχα.

Το αυτοκίνητο του Σορντό φέρει μερικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στο λογισμικό του κινητήρα και στο κιβώτιο ταχυτήτων. «Είναι η πρώτη φορά που οδηγώ το αυτοκίνητο με αυτές τις αλλαγές, το νιώθω πολύ καλύτερο και πιο δυνατό. Είναι ωραίο να επιστρέφεις πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο. Μου αρέσει αυτή η επιφάνεια και αυτό το ράλι. Πέρυσι ήμασταν πολύ κοντά στη νίκη και θα ωραία αν θα μπορούσαμε να παλέψουμε για αυτή φέτος. Θα πρέπει όμως να θυμόμαστε ότι εδώ είναι η πατρίδα του Σεμπάστιαν (σ.σ. Λεμπ)», υπογράμμισε.

Ο Γάλλος οδηγός, πρωτοπόρος στη βαθμολογία, πέτυχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση. Να σημειωθεί ότι ο Λεμπ που παίζει εντός έδρας (καθώς ο αγώνας γίνεται στην Αλσατία – τόπο καταγωγής του) έχει τη δυνατότητα να πανηγυρίσει από αυτό το ράλι τον ένατο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, αν βέβαια πρώτα πετύχει ένα καλό πλασάρισμα.

Ο συμπατριώτης του Τιερί Νουβίλ βρέθηκε στην πέμπτη θέση στο shakedown, μόλις 0,2 δευτ. πιο πίσω από τον Λεμπ.

Τον έκτο χρόνο πέτυχαν οι Χίρβονεν και Αλ-Ατίγια ενώ πίσω τερμάτισε ο Μαντς Οστμπεργκ. Τις δύο τελευταίες θέσεις της πρώτης δεκάδας κάλυψαν οι Ευγκένι Νόβικοφ και Οτ Τανάκ.

Ο αγώνας ξεκινά το απόγευμα με την σούπερ ειδική στο Στρασβούργο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις