WRC: Πέντε αγώνες θέλει ο Λεμπ το 2013

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 16:26

A- A A+

Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο Αλσατός οδηγός κατά την διάρκεια του ενδέκατου γύρου που πραγματοποιείται στην πατρίδα του.

Κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει από τον πρώτο αγώνα του επόμενου πρωταθλήματος, το ιστορικό ράλι Μοντε Κάρλο και να καταλήξει στον «δικό» του αγώνα, στην Γαλλία. Ενδιάμεσα θα έχουν προηγηθεί δύο με τρία ράλι μέσα στην χρονιά.

«Παργματικά δεν σχεδιάσαμε κάτι το ειδικό, απλά ότι θα ξεκινήσουμε στο Μόντε Κάρλο και θα ολοκληρώσουμε τη χρονιά εδώ, γιατί όχι; Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, αλλά ο ιδανικός αριθμός θα ήταν τέσσερις με πέντε αγώνες», δήλωσε ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Η είδηση πάντως της σταδιακής αποχώρησής του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά από μία περίπου δεκαετία καθολικής υπεροχής θορύβησε όλους του ανθρώπους του θεσμού. Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι κάποια στιγμή έπρεπε να πάρει μία απόφαση ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως θα ήταν υπέροχο αν θα μπορούσε από εδώ, το ράλι της πατρίδας του να εξασφαλίσει τον ένατο παγκόσμιο τίτλο του.

«Κάποια ημέρα θα έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση και αν δεν το έκανε αυτή τη χρονιά, θα βρισκόμουν στην ίδια κατάσταση του χρόνου. Πραγματικά όμως χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ (σ.σ. στην Αλσατία) υπό αυτές τις συνθήκες. Η καλύτερη ανάμνησή μου είναι από εδώ (σ.σ. το 2010) όταν κέρδισαν τον αγώνα και τον τίτλο ταυτόχρονα μέσα στην πατρίδα μου. Και τώρα βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση και ο στόχος είναι να τα κερδίσω και τα δύο.

Αυτό θα ήταν υπέροχο, αλλά πρώτα θα χρειάζεται να τα καταφέρουμε σε ένα πολύ σκληρό αγώνα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες στις ειδικές διαδρομές, οι οποίες είναι πολύ γρήγορες. Αναμένεται να είναι ένα καλό Σαββατοκύριακο. Το μόνο που ελπίζω είναι να μην έχω το ίδιο πρόβλημα με πέρυσι (σ.σ. στον κινητήρα)».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις