Στα Σκόπια η πρόταση Αβραμόπουλου για το Μνημόνιο Κατανόησης

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 16:52
UPD:18:55

Φωτογραφία από την συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ Nikola Poposki, στο περιθώριο της 67ης Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

A- A A+

Τα Σκόπια θα τοποθετηθούν επί του περιεχομένου της επιστολής του Ελληνα ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου προς τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Ν. Ποπόσκι http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2241371 , αφού πρώτα το εξετάσουν προσεκτικά, δήλωσε το μεσημέρι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, Αλεξάνταρ Γκιοργκίεφ.

«Στην παρούσα φάση μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ποπόσκι έγινε αποδέκτης της επιστολής του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας κ.Αβραμόπουλου. Η επιστολή αυτή θα εξετασθεί προσεκτικά και με τη δέουσα προσοχή. Η επιστολή έφθασε αργά χθες το βράδυ και χρειάζεται κάποιος χρόνος για να εξετασθεί. Μετά την εξέταση της επιστολής θα τοποθετηθούμε σχετικά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σημείωσε ότι με την Ελλάδα υπάρχει διμερής συμφωνία από το 1995 η οποία πρέπει να γίνεται σεβαστή.

Την ίδια ώρα τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων προβάλλουν την αναφορά στο κείμενο του προτεινόμενου Μνημονίου, σε συμφωνημένο όνομα που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων (erga omnes) και για όλους τους σκοπούς: «Ο Αβραμόπουλος με την ήδη γνωστή στάση: Όνομα για κάθε χρήση», γράφει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα «Ντνέβνικ», ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός Κανάλ 5 αναφέρει: «Ο Αβραμόπουλος έγραψε επιστολή στον Πόποσκι - ένα όνομα για κάθε χρήση».

πηγή ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή