WRC: Με το δεξί ο Νουβίλ

Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2012 21:53

A- A A+

Ο Βέλγος κάλυψε τα 3,63 χιλιόμετρα της ΕΔ στο Στρασβούργο σε 2:44.7 δευτ., χάνοντας μάλιστα μερικά δευτερόλεπτα καθώς γλίστρησε.

Πίσω του, μόλις 0,8 δευτ. διαφορά, τερμάτισε ο Γιάτι-Μάτι Λάτβαλα με το Fiesta WRC, ο οποίος ανέφερε ότι έκανε ένα λάθος που του στοίχισε την πρωτιά. Ο Ντάνι Σορντό απέφυγε να κάνει κάτι αντίστοιχο με τον Φινλανδό, σημειώνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο που ήταν ίδιος και για τους Μίκο Χίρβονεν και Πέτερ Σόλμπεργκ.

Η έκπληξη της ημέρας ήρθε από τον νεαρό, προστατευόμενο του Σεμπάστιαν Λεμπ, Σεμπαστιέν Σαρντονέ, ο οποίος στο ντεμπούτο του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι με το Citroen DS3 WRC κατετάγη έκτος, ξεπερνώντας τον οκτώ φορές παγκόσμιο πρωταθλητή 0,2 δευτ. Ο Λεμπ όπως ανέφερε δυσκολεύτηκε αρκετά και δεν τα πήγε καλά λόγω των σημειώσεων του.

Προβλήματα αντιμετώπισε ο Νάσερ Αλ-Ατίγια που είχε ένα σπινάρισμα στη δεύτερη στροφή της ειδικής, χάνοντας 20 δευτερόλεπτα ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι χτύπησε και τον πίσω δεξί τροχό του Citroen DS3 WRC. Ετσι έμεινε πολύ πίσω στην κατάταξη, μόλις 31ος. Ο Μάρτιν Πρόκοπ είχε πρόβλημα με τον κινητήρα του Fiesta WRC ενώ ο Κρις Ατκινσον μπλόκαρε τα φρένα του και έχασε χρόνο, μένοντας δέκατος. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Οτ Τανάκ και Ευγκένι Νόβικοφ.

Αποτελέσματα 1ης ειδικής διαδρομής

1. Τιερί Νουβίλ Citroen Junior 2:44.7

2. Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα Ford + 0.8

3. Ντάνι Σορντό Prodrive Mini + 1.3

4. Πέτερ Σόλμπεργκ Ford + 1.3

5. Μίκο Χίρβονεν Citroen + 1.3

6. Σεμπαστιέν Σαρντονέ FFSA Citroen + 1.4

7. Σεμπάστιαν Λεμπ Citroen + 1.6

8. Oτ Τανάκ M-Sport Ford + 2.5

9. Eυγκένι Νόβικοφ M-Sport Ford + 3.6

10. Κρις Ατκινσον Italia Mini + 4.2

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις