Formula 1: Πρόταση της Pirelli στον Σουμάχερ;

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 17:31
UPD:17:31

A- A A+

Ο λόγος για τον Μίκαελ Σουμάχερ που έλαβε πρόσκληση από την Pirelli να αναλάβει χρέη δοκιμαστή, αν βαρεθεί την αγωνιστική απραξία.

Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών και αποκλειστικός προμηθευτής της Formula 1 ανέφερε ότι είναι ανοικτή σε συνεργασία με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή από το 2013 σε ό,τι αφορά στη εξέλιξη των ελαστικών.

Οι γνώσεις και η εμπειρία του 43χρονου Γερμανού θεωρούνται πολύτιμες από την Pirelli, η οποία ανακατεύει την τράπουλα και αναζητά αντικαταστάτη του Χάιμε Αλγκουερσουάρι, σε περίπτωση που εκείνος βρει μία θέση σε κάποια ομάδα του χρόνου.

«Πιστεύω ότι είναι ο πεπειραμένος δοκιμαστής στην ιστορία της Formula 1. Eάν βαρεθεί να κάθεται στα βουνά της Ελβετίας, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να του βρούμε να κάνει κάτι αν και δεν έχουμε 20 εκατ. λίρες για εκείνον. Επομένως θα είναι κάτι σαν εργασία αγάπης και δεν θα βασίζεται στο οικονομικό κέρδος», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πωλ Χέμπερι.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι σχέσεις του Σουμάχερ με την Ιταλική εταιρεία είχαν κλονιστεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά μετά τις δηλώσεις του Γερμανού για την αίσθηση που αφήνουν τα ελαστικά της εταιρείας και πως δεν επιτρέπουν στους πιλότους να πιέσουν τα μονοθέσια στο όριο. Όπως ωστόσο τόνισε ο Χέμπερι, η Pirelli είναι ευχαριστημένη από τη συνεργασία της με τον (προς το παρόν) πιλότο της Mercedes και αν ο Σουμάχερ ενδιαφέρεται είναι ανοικτή σε προτάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις