WRC: Απτόητος ο Λεμπ

Παρασκευή, 05 Οκτωβρίου 2012 22:00
UPD:06/10/2012 00:57

A- A A+

Ο Γάλλος πολυνίκης του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι προηγείται ήδη τη δεύτερη ημέρα του αγώνα στην άσφαλτο της Αλσατίας. Σήμερα κατάφερε να κερδίσει στις τέσσερις από τις συνολικά επτά ειδικές διαδρομές και να βρίσκεται έτσι στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, 13,1 δευτ. μπροστά από τον δεύτερο Λάτβαλα.

Ο Λεμπ ήταν μετά το τέλος της ημέρας να είναι ικανοποιημένος από την απόδοσή του και δικαιωμένος για την επιλογή των ελαστικών. «Ηταν μία καλή ημέρα χωρίς καθόλου προβλήματα. Κάναμε τη σωστή επιλογή ελαστικών, υπήρξε ωστόσο μεγάλη πίεση διότι ο Γιάρι ήταν πολύ κοντά», τόνισε.

Πράγματι, η πρωϊνή υγρασία δυσκόλεψε αρκετά τα πληρώματα σε ό,τι αφορά στην επιλογή των ελαστικών. Αντιθέτως το απόγευμα ο καιρός ήταν καλός κι έτσι η σκληρή γόμα ήταν η πρώτη επιλογή.

O Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα είναι ο μοναδικός που ακολούθησε το ρυθμό του Γάλλου οδηγού της Citroen. Μάλιστα ο Φινλανδός κατάφερε να κερδίσει τρεις ειδικές διαδρομές, αποκαλύπτοντας ότι η σημερινή ήταν η καλύτερή του επίδοση στην άσφαλτο.

Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Μίκο Χίρβονεν, ο οποίος όμως από την τέταρτη ειδική και έπειτα δείχνει να μην ακολουθεί τον ρυθμό των πρωτοπόρων. Αντιθέτως ο Πέτερ Σόλμπεργκ ανέβασε την απόδοσή από τελευταία ειδική του πρώτου περάσματος από τις ειδικές και έπειτα, με αποτέλεσμα να έχει σχεδόν «πιάσει» τον Χίρβονεν στην τρίτη θέση και να έχει μειώσει τη διαφορά τους μόλις στα 0,7 δευτερόλεπτα.

Τον Νορβηγό ακολουθεί ο Ντάνι Σορντό που ταλαιπωρήθηκε σήμερα από προβλήματα με το στήσιμο αλλά και τα φρένα του Mini WRC. Πίσω του ο Τιερί Νουβίλ χωρίς ωστόσο το απόγευμα να έχει τον ανάλογο ρυθμό με το πρωΐ. Επιπλέον, ο Βέλγος είχε μία άτυχη στιγμή στη σημερινή τελευταία ειδική διαδρομή, αποκομίζοντας ζημιά στην πίσω δεξιά γωνία του Citroen DS3 WRC και μία ραγισμένη ζάντα. Αιτία σύμφωνα με τον Νουβίλ ήταν τα κρύα ελαστικά.

Ο Μαντς Οστμπεργκ με τον Ford της Adapta είναι σταθερά έβδομος και ακολουθείται από τους Οτ Τανάκ και Ευγκένι Νόβικοφ, αντίστοιχα. Ο Σεμπαστιέν Σαρντόνέ, αν και στο ντεμπούτο του, μπήκε στην πρώτη δεκάδα, ξεπερνώντας τον Κρις Ατκινσον.

Ο Μάρτιν Πρόκοπ βρίσκεται στην δωδέκατη θέση λόγω προβλημάτων στον κινητήρα. Ο Νάσερ Αλ-Ατίγιαν είναι 13ος με τον Σεμπαστιέν Οζιέ και τους Αντρέας Μίκελσεν να έπονται.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις