WRC: Προς τον ένατο τίτλο ο Λεμπ

Σάββατο, 06 Οκτωβρίου 2012 23:00
UPD:07/10/2012 10:33

A- A A+

Ο Αλσατός που τρέχει εντός έδρας καθώς κατάγεται δίπλα από την περιοχή που διεξάγεται ο αγώνας κέρδισε τις τέσσερις από τις επτά σημερινές ειδικές, φτάνοντας τη συνολική συγκομιδή στις επτά. Παράλληλα, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ατυχία του Λάτβαλα στη δεύτερη σημερινή ειδική, όταν ο Φινλανδός έπεσε σε ένα χαντάκι και έχασε 20 δευτ. Ετσι στο τέλος της ημέρας η διαφορά του Λεμπ από τον οδηγό της Ford ανέβηκε στα 29,7 δευτ.

«Σήμερα ήταν μία καλή ημέρα χωρίς προβλήματα. Ενιωσα πίεση κατά την διάρκειά της, αλλά δεν πήρα κάποιο ρίσκο καθώς δεν χρειάζεται έτσι ώστε να κερδίσω τον παγκόσμιο τίτλο. Μπορεί να βρέξει και επικίνδυνος καιρός αύριο, επομένως θα μπορούσε να γίνει μία υπέροχη ημέρα για τη Citroen, αλλά θα μπορούσε να γίνει και δύσκολη», δήλωσε ο Γάλλος πολυνίκης που όπως φάνηκε δεν εφησυχάζεται.

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα τα έβαλε με τον εαυτό του για το λάθος του στην δεύτερη ειδική διαδρομή, τη στιγμή μάλιστα που πίεζε τον Λεμπ. Ο Φινλανδός προσπάθησε να κερδίσει έδαφος στη συνέχεια και αντεπιτέθηκε, τερματίζοντας πρώτος στις υπόλοιπες τρεις ειδικές διαδρομές, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Επομένως όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα θα αρκεστεί στο να διατηρήσει την δεύτερη θέση στην γενική κατάταξη.

«Η ταχύτητά μου και σήμερα ήταν καλή. Είμαι απογοητευμένος που έκανα ένα λάθος σήμερα το πρωΐ. Οι αυριανές ειδικές είναι σύντομες, άρα θα είναι δύσκολο να επιτεθώ. Σκέφτομαι περισσότερο να διατηρήσω τη δεύτερη θέση παρά να προσπαθήσω να κερδίσω κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο εκτός κι αν ο Λεμπ κάνει κάποιο λάθος. Το αυτοκίνητό μου είναι αρκετά γρήγορο για να κερδίσω τον αγώνα, αλλά ο οδηγός είναι αυτός που χρειάζεται να βελτιωθεί».

Ο Μίκο Χίρβονεν βρίσκεται στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης, πολύ πίσω όμως από τον teammate του Λεμπ και 24,3 δευτ. πιο αργός από τον δεύτερο Λάτβαλα. Ο Φινλανδός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, αλλά η απόσταση είναι μεγάλη.

Ατυχος ήταν ο Πέτερ Σόλμπεργκ καθώς είχε σημαντικές πιθανότητες για μία θέση στο βάθρο, κυνηγώντας τον Χίρβονεν, μέχρι τη στιγμή που έπεσε μία κολώνα αφού πρώτα είχε χτυπήσει σε ένα χαντάκι και είχε περάσει μέσα από έναν αμπελώνα. Ο Νορβηγός εγκατέλειψε τον αγώνα πολύ απογοητευμένος. Τα ίδια συναισθήματα ένιωσε και ο Νάσερ Αλ-Ατίγια καθώς εγκατέλειψε στην 10η ειδική διαδρομή, τραυματίζοντας (ελαφρά) και δύο θεατές.

Ο Μαντς Οστμπεργκ εκμεταλλεύτηκε την αποχώρηση του Σόλμπεργκ και παράλληλα επιβλήθηκε των Σορντό και Νουβίλ για να περάσει εκείνος στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης. Ο Ισπανός παραμένει πέμπτος, αλλά ο Βέλγος αναμένεται να είναι απειλητικός την αυριανή, τελευταία ημέρα του αγώνα. Ο Νουβίλ έχασε σήμερα την πέμπτη θέση της γενικής κατάταξης μετά την ποινή 20 δευτερολέπτων που δέχθηκε για πρόωρο έλεγχο στην αρχή της 11ης ειδικής.

Ο Οτ Τανάκ σε έναν ήσυχο αγώνα ανέβηκε πλέον στην έβδομη θέση με τον Ευγκένι Νόβικοφ να τον ακολουθεί. Ο Κρις Ατκινσον με το Mini WRC της Team Mini Portugal είναι ένατος με τον Μάρτιν Πρόκοπ να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις