«Καθαρή δήλωση» στο σημερινό Eurogroup αναμένει ο Ευ. Βενιζέλος

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 08:56
UPD:09:43

«Για να πάμε σε βιώσιμο χρέος πρέπει να το μειώσουμε, όπως το μειώσαμε με το PSI» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε την ΕΚΤ να παίξει ενεργό ρόλο προς όφελος της Ελλάδας.

A- A A+

Δεν περιμένουμε κάτι οριστικό, αλλά σίγουρα πρέπει να επιδιώξουμε και να περιμένουμε μία καθαρή δήλωση ότι η διαδικασία έχει ένα τέλος ορατό πολύ σύντομα, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στο σημερινό Eurogroup και στην εκκρεμότητα εκταμίευσης της επόμενης δόσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το πακέτο μέτρων που συζητείται από μόνο του δεν δίνει λύση στο ελληνικό δράμα και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και μείωση του χρέους.

«Για να πάμε σε βιώσιμο χρέος πρέπει να το μειώσουμε, όπως το μειώσαμε με το PSI» σημείωσε και κάλεσε την ΕΚΤ να παίξει ενεργό ρόλο προς όφελος της Ελλάδας. Οπως είπε, «δεν είναι δυνατό η ΕΚΤ να βοηθάει την Ελλάδα για να βγάλει κέρδη. Δεν χρειάζεται να βγάλει κέρδη, γιατί είναι θεσμικό όργανο».

Κληθείς να σχολιάσει την επικείμενη επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελάριου στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως η κ. Μέρκελ είναι καλοδεχούμενη και πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να είχε έρθει πολύ νωρίτερα». Δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να δώσει το παρών στις αυριανές συνομιλίες. «Είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού αν θέλει να μας καλέσει, με τον κ. Κουβέλη, στη συνάντηση», σημείωσε και συνέχισε: «Η κ. Μέρκελ λόγω Γερμανίας παίζει καθοριστικό ρόλο μαζί με άλλους δυο τρεις παράγοντες στη διαμόρφωση πολιτικής στην Ε.Ε.».

Παράλληλα, κληθείς να απαντήσει αν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση των μέτρων, τόνισε ότι «όλα τα μέτρα πρέπει να ενταχθούν σε ένα πλαίσιο το οποίο έχει λογική».

«Θα τα αξιολογήσουμε όλοι μαζί και τα 33 μέλη της ΚΟ και θα λάβουμε μία απόφαση και αυτή θα είναι δεσμευτική για όλους. Θα υπάρχει δεσμευτική απόφαση της ΚΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν όψει των προγραμματισμένων αυριανών συλλαλητηρίων ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι καταλαβαίνει τους πολίτες που αντιδρούν μέσα σε ένα πλαίσιο λογικό, με όρια. «Δεν αντιλαμβάνομαι όμως βίαιες ενέργειες, όπως η επίθεση στο Πεντάγωνο, η κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στη ΔΕΗ», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή