Κάλεσμα Αλ. Παπαρήγα για «επιθετικό αγώνα»

Δευτέρα, 08 Οκτωβρίου 2012 17:40
UPD:17:40

Ερωτηθείσα σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι που εντοπίζει το πρόβλημα της Ε.Ε. σε πρόβλημα Μέρκελ, σε αντιθέσεις Όλαντ- Μέρκελ, ή σε αντιθέσεις Βορρά- Νότου».

A- A A+

Κάλεσμα σε έναν «επιθετικό αγώνα» με μαζικότητα και οργάνωση απηύθυνε στους πολίτες η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Περισσό.

«Αν είναι ένας αγώνας να αρχίζει και να σταματάει περιμένοντας την επόμενη εκλογική μάχη για να έχεις μια καλύτερη συνταγή για το δηλητηριώδες γλυκό, αυτός ο αγώνας δεν έχει καμία αξία», επισήμανε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι αποτελέσματα θα φέρει μόνο «ο επιθετικός αγώνας που συνδέεται με την επίλυση του προβλήματος της εξουσίας».

Η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην αναγγελία της νομοθετικής κατοχύρωσης του κατώτατου μισθού, ένα «σύνθετο και πολύπλευρο πρόβλημα», όπως είπε, στην «νέα κόλαση των μέτρων που έρχονται». Στην ουσία καταργούνται η Συλλογική Σύμβαση και όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που προβλέπονταν κατά τη σύναψη της Σύμβασης, επισήμανε και υπογράμμισε ότι ψεύδονται όταν λένε ότι δεν θα πέσει ο μισθός πιο κάτω.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «λένε συνειδητά ψέματα όταν υποστηρίζουν ότι μπορεί όλα αυτά να αναπληρωθούν με μια τάχα δίκαιη φορολόγηση και ότι μπορεί επίσης να αναπληρωθούν όταν το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ανέβει και γίνει μια αναδιανομή από μία κυβέρνηση πιο προοδευτική, πιο αριστερή». Προειδοποίησε μάλιστα ότι οι νέοι άνθρωποι που δεν θα έχουν ούτε κατώτατο μισθό, ούτε σύνταξη, θα ζήσουν «αληθινή κόλαση». Υπενθύμισε συγκεκριμένα ότι το 2010 ψηφίστηκε νόμος, σύμφωνα με τον οποίο η περίοδος δοκιμασίας για ένα εργαζόμενο από 2 μήνες έγινε 12 μήνες που σημαίνει, όπως ανέφερε, ότι «μπορεί ο καπιταλιστής εργοδότης να προσλαμβάνει έναν νέο άνθρωπο, οποιασδήποτε ηλικίας και για 12 μήνες να θεωρείται περίοδος δοκιμασίας και στον ενδέκατο μήνα να τον απολύσει χωρίς καμία αποζημίωση».

ΚΚΕ
ΚΚΕ: Συνέντευξη Tύπου Α. Παπαρήγα

Συνέντευξη Tύπου Α. Παπαρήγα

Ερωτηθείσα σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου στη χώρα μας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «δεν θα παίξουμε το παιχνίδι που εντοπίζει το πρόβλημα της Ε.Ε. σε πρόβλημα Μέρκελ, σε αντιθέσεις Όλαντ- Μέρκελ, ή σε αντιθέσεις Βορρά- Νότου» και πρόσθεσε:

«Η κ. Μέρκελ είναι η καγκελάριος μιας ηγετικής καπιταλιστικής χώρας στην Ευρώπη, μιας ηγετικής ιμπεριαλιστικής δύναμης, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν είχε την αντίσταση των κρατών-μελών της ΕΕ- και δεν την έχει την αντίσταση γιατί όλοι συμφωνούν στην στρατηγική αρπαγής των όποιων λαϊκών κατακτήσεων, ενώ ο όποιος καυγάς τους εστιάζεται στο πώς θα μοιράσουν τις επιπτώσεις της κρίσης και ποιο τμήμα τού κεφαλαίου θα βρίσκεται σε καλύτερη θέση στην περίοδο της ανάκαμψης».

Κληθείσα να σχολιάσει το ζήτημα που έχει ανακύψει με τις διάφορες λίστες, η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «επιχείρηση καθαρά χέρια δεν υπάρχει στην Ελλάδα». «Τα βρώμικα χέρια δεν μπορούν να καθαρίσουν και δεν μπορούν να αναγορευτούν και σε καθαρά χέρια», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι ασφαλώς «οι λίστες και οι λιστομαχίες, που περιλαμβάνουν και κλέφτες και φοροφυγάδες, θα χρησιμοποιηθούν για τη λεγόμενη εξυγίανση του πολιτικού συστήματος στα μάτια του λαού».

«Εμείς δεν πρόκειται να σιγοντάρουμε καμία παρανομία, καμία κλοπή, αλλά και δεν πρόκειται να δεχτούμε αυτή την αποπροσανατολιστική επιχείρηση ΄καθαρά χέρια΄», ξεκαθάρισε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή