ΝΑΤΟ: Υπάρχει σχέδιο για την υπεράσπιση της Τουρκίας

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 13:40
UPD:15:49

«Έχουμε καταρτίσει όλα τα απαραίτητα σχέδια για να προστατεύσουμε και να προασπίσουμε την Τουρκία εάν (είναι) απαραίτητο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Αμυνας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Το ΝΑΤΟ έχει καταρτίσει σχέδιο για την υπεράσπιση της Τουρκίας σε περίπτωση επίθεσης, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

«Έχουμε καταρτίσει όλα τα απαραίτητα σχέδια για να προστατεύσουμε και να προασπίσουμε την Τουρκία εάν (είναι) απαραίτητο», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της συνόδου των υπουργών Αμυνας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στις Βρυξέλλες.

Μετά την ρίψη μιας συριακής οβίδας στο τουρκικό έδαφος οι πρεσβευτές του NATO εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Τουρκία σε έκτακτη συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα. Οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά πλήττοντας σημεία στη βόρεια Συρία, όπου οι δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ συγκρούονται με αντάρτες.

Ο Ράσμουσεν κάλεσε την Τουρκία και τη Συρία να «αποφύγουν την κλιμάκωση» και να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση».

REUTERS

«Ελπίζουμε ότι οι δύο χώρες θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και θα αποφύγουν μια κλιμάκωση της κρίσης», δήλωσε, ενώ χαιρέτισε την «αυτοσυγκράτηση» που επέδειξε η Αγκυρα ως τώρα, σημειώνοντας ότι η Τουρκία «έχει το δικαίωμα να αμυνθεί στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή