Υψηλό πριμ στους Γερμανούς διεθνείς για πρόκριση στο Μουντιάλ

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2012 15:14
UPD:15:14

Οι Γερμανοί διεθνείς θα λάβουν από 20.000 ευρώ έκαστος για κάθε αναμέτρηση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην οποία θα αγωνιστούν, αν η εθνική ομάδα προκριθεί στα τελικά της Βραζιλίας.

A- A A+

Κάθε παίκτης θα λάβει το ίδιο ποσό για τη συμμετοχή του, όπως και για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2010, αλλά μόνο αν τα «πάντσερ» προκριθούν. «Είμαι χαρούμενος με την ταχύτητα και την χωρίς προβλήματα διαδικασία, με την οποία επιτεύχθηκε η συμφωνία» δήλωσε ο πρόεδρος της DFB, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ και πρόσθεσε: «Αυτό δείχνει τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της ομοσπονδίας και της εθνικής ομάδας».

Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, είχε μόνο 11 παίκτες (εκ των οποίων επτά από την Μπάγερν Μονάχου) στη διάθεσή του για το κανονικό πρόγραμμα στη σημερινή πρωινή προπόνηση της ομάδας στη Φρανκφούρτη, εν όψει του αγώνα της Παρασκευής με την Ιρλανδία. Εννέα ποδοσφαιριστές έμειναν στο ξενοδοχείο της ομάδας και ακολούθησαν πρόγραμμα αποφόρτισης, συμπεριλαμβανομένου του επιθετικού της Άρσεναλ, Λούκας Ποντόλσκι, ο οποίος έχει ένα μικρό αιμάτωμα στο πόδι.

Χθες ο Λεβ κάλεσε στην εθνική τον αμυντικό του Αμβούργου, Χάικο Βέστερμαν, ύστερα από τις «απώλειες», λόγω τραυματισμών, των Ματς Χούμελς (Ντόρτμουντ) και Λαρς Μπέντερ (Λεβερκούζεν). Η αποστολή είχε ήδη μειωθεί σε 21 παίκτες από τον τραυματισμό του μέσου της Ντόρτμουντ, Ιλκάι Γκιντογάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις