Συρία και παράνομη μετανάστευση στη συνάντηση Σαμαρά - Νταβούτογλου

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 11:28
UPD:15:38

Περίπου 50 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο Μέγαρο Μαξίμου.

A- A A+

Περίπου 50 λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στο Μέγαρο Μαξίμου. Μεταξύ άλλων, ο κ. Σαμαράς έθεσε στον συνομιλητή του το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ συζητήθηκαν επίσης οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και ιδιαίτερα στη Συρία.

Ο κ. Νταβούτογλου μετέφερε στον κ. Σαμαρά τους χαιρετισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις ευχές του για καλή επιτυχία στο έργο της ελληνικής κυβέρνησης.

Διάλογος Α. Σαμαρά - Α. Νταβούτογλου

Διάλογος Α. Σαμαρά - Α. Νταβούτογλου

Ακολούθησε η συνάντηση του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Νταβούτογλου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Εμείς», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, «πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο, ως μία θάλασσα ειρήνης και φιλίας, να είναι ανοικτό σε κάθε είδους συνεργασία» - δήλωση για την οποία υπήρξε διευκρίνιση από το γραφείο Τύπου της Βουλής, αναφορικά με τη σωστή απόδοσή της («επιθυμούμε το Αιγαίο, ως θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, να είναι πάντοτε ελεύθερο», ήταν η αρχική μετάφρασή της).

Διάλογος Ευ. Μεϊμαράκη - Α. Νταβούτογλου

Διάλογος Ευ. Μεϊμαράκη - Α. Νταβούτογλου

Χρυσή Αυγή: Ανεπιθύμητος ο κ. Νταβούτογλου

«Ανεπιθύμητο» χαρακτηρίζει η Χρυσή Αυγή τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Το δόγμα Νταβούτογλου στοχεύει στη μετατροπή της Ελλάδος σε επαρχίας της Τουρκίας», επισημαίνεται και γι αυτό «ο εκφραστής του θα έπρεπε να είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας και όχι να γίνεται δεκτός με γελάκια από τους "νεοραγιάδες" της συγκυβέρνησης», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή