Νέα γενική απεργία στις 18 Οκτωβρίου

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 12:31
UPD:17:27
A- A A+

Νέα γενική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις 18 Οκτωβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας.

Την ίδια ημέρα, στις 10:30, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ομόνοια.

Δύο ημέρες νωρίτερα, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα γίνουν δεκτές από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τα συνδικάτα επέλεξαν να απεργήσουν την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, την οποία αναμένεται να μονοπωλήσει το ελληνικό ζήτημα.

Επίσης προσανατολίζονται στην κήρυξη μιας ακόμη γενικής απεργίας την ημέρα που θα συζητείται στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων. «Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η κυβέρνηση και η τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων», τονίζεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ .

Γ. Παναγόπουλος: Θα συνεχίσουμε την αγωνιστική μας δράση

Γ. Παναγόπουλος: Θα συνεχίσουμε την αγωνιστική μας δράση

«Εκτιμήσαμε τις δράσεις των τελευταίων εβδομάδων και την εκπεφρασμένη διάθεση των συνδικάτων να δώσουν αυτήν την μεγάλη μάχη για να μην περάσουν τα μέτρα, να μην υλοποιηθεί ενα απαράδεκτο μείγμα κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής που σπρώχνει στην ύφεση και το λαό στη φτώχεια», δήλωσε ο πρόεδρος της Συνομπονδίας Γιάννης Παναγόπουλος, αιτιολογώντας την απόφαση κήρηξης της απεργίας.

Κ. Τσικρικάς: Βιώνουμε ένα «σπιράλ θανάτου» εδώ και τρία χρόνια

Κ. Τσικρικάς: Βιώνουμε ένα «σπιράλ θανάτου» εδώ και τρία χρόνια

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς παρατήρησε ότι η κυβέρνηση έχει εφαρμόση πολιτική εσωτερικής υποτίμησης με αποτέλεσμα να μειώνονται τα εισοδήματα και οι μισθοί και να ενισχύονται η ύφεση και η ανεργία. «Δημιουργείται αυτό που λέγεται με οικονομικούς όρους "σπιράλ θανάτου"», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε η κυβέρνηση να αποσύρει αυτά τα φρικτά μέτρα, τα οποία μας έχουν φέρει σε αυτήν τη δεινή κατάσταση», είπε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος.

Εξάλλου, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα επιδιώξουν την πραγματοποίηση απεργίας στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου στα μέσα Νοεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή