Τουρκία: Κατασχέθηκε ύποπτο φορτίο από το συριακό αεροσκάφος

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 06:38
UPD:08:34

«Πράσινο φως» για την αναχώρηση του συριακού πολιτικού αεροσκάφους, που είχε νωρίτερα αναγκάσει σε προσγείωση, έδωσε τελικά η Τουρκία.

A- A A+

«Πράσινο φως» για την αναχώρηση του συριακού πολιτικού αεροσκάφους, που είχε νωρίτερα αναγκάσει σε προσγείωση, έδωσε τελικά η Τουρκία. Στο αεροδρόμιο της Αγκυρας έγιναν έρευνες καθώς υπήρχαν υποψίες ότι μετέφερε ύποπτο φορτίο, το οποίο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, τελικά κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι χθες το βράδυ, οι τουρκικές αρχές υποχρέωσαν το αεροσκάφος σε προσγείωση στην Αγκυρα προκειμένου να διεξαγουν έρευνα, μετά από πληροφορίες του τουρκικού ΥΠΕΞ ότι το αεροπλάνο μεταφέρει οπλισμό.

Σύμφωνα με το NTV, το φορτίο περιλαμβάνει πυραυλικά κομμάτια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να ελέγξουμε τις μεταφορές όπλων σε ένα καθεστώς που διαπράττει τόσο βάναυσες σφαγές εναντίον αμάχων. Είναι απαράδεκτο μια τέτοια μεταφορά να γίνεται με την χρήση του εναέριου χώρου μας», τόνισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

Πρόσθεσε τέλος ότι ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή