Μουντιάλ 2014-Σάντος: «Δύσκολη ομάδα η Βοσνία, αλλά πάμε για τη νίκη»

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 18:48
UPD:18:48

Απαντήσεις στις αιτιάσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προς το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο της εθνικής ομάδας έδωσε ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

A- A A+

Ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε ότι οι σύλλογοι οφείλουν να ενημερώνουν την εθνική ομάδα, όταν παίκτες τους που καλούνται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αντιμετωπίζουν προβλήματα. «Για να γίνει ξεκάθαρο και να καταλάβουν οι ομάδες, πρέπει να πω ότι δεν λάβαμε καμία πληροφόρηση για οποιονδήποτε παίκτη ότι είχε κάποιο πρόβλημα. Αν ένας σύλλογος γνωρίζει για ένα πρόβλημα, πρέπει να μας το μεταφέρει για να ξέρουμε», είπε ο κ. Σάντος αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τα ιατρικά επιτελεία των συλλόγων και πρόσθεσε: «Εδώ δεν δουλεύουμε στη φυσική κατάσταση των παικτών, απλά θέλουμε να τους κρατάμε στο καλύτερο επίπεδο και να δουλεύουμε στην τακτική. Δεν έχει καμία σχέση με την δουλειά που έγινε εδώ. Απλά μιλάμε για ποδόσφαιρο και γίνονται αυτά».

Στη συνέχεια, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας απάντησε για:

Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

Συνέντευξη Τύπου Φ. Σάντος

Τις απουσίες της εθνικής: «Πάντα έχει σημασία όταν λείπουν παίκτες αλλά δεν στεκόμαστε στις απουσίες. Αν χάνουμε το χρόνο μας με το τί έγινε με κάθε παίκτη, χάνουμε τη συγκέντρωσή μας. Μπορούμε με την στρατηγική μας να πάρουμε την νίκη».

Τον αυριανό αγώνα με τη Βοσνία: «Έχει την ίδια φιλοσοφία με μας. Θεωρώ ότι θα παρουσιαστεί καλό θέαμα ανάμεσα σε δύο ομάδες. Θεωρώ ότι θα έρθει για να κάνει το παιχνίδι της. Έχουμε μελετήσει καλά τον αντίπαλο, ξέρουμε τις αδυναμίες και τα δυνατά σημεία του. Έχοντας στο νου μας ότι είναι δύσκολο ματς, πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουμε και θα φτάσουμε στη νίκη».

Για το σύστημα: «Η δική μας φιλοσοφία δεν αλλάζει ποτέ. Δεν άλλαξε ποτέ από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ μέχρι τώρα. Και οι παίκτες πλέον την ξέρουν ακόμα και στα… πορτογαλικά απ΄ έξω. Σε σχέση με τη βάση μας, δεν βλέπω λόγο να γίνουν σημαντικές αλλαγές αύριο. Η δική μας φιλοσοφία έχει να κάνει με τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είμαστε έτοιμοι για να ελέγξουμε το κέντρο και να κάνουμε καλές επιθέσεις. Όμως, πρέπει και η αμυντική μας λειτουργία να είναι πολύ καλή».

Για τη δοκιμή του 3-4-1-2 που εφάρμοσε σε μέρος της χθεσινής προπόνησης: «Αυτό που έγινε χθες στην προπόνηση ήταν πειραματισμός που αποφάσισα να κάνω, μια εναλλακτική, όχι για να παίξουμε έτσι από την αρχή του παιχνιδιού. Το δοκιμάσαμε για να δούμε πώς ανταποκρίνονται οι παίκτες. Αν αύριο βρεθούμε σε κατάσταση και πρέπει να παίξουμε έτσι, δεν θα μπορούσα να το ζητήσω χωρίς να το έχω δοκιμάσει».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις