Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον νέο πρέσβη της Βουλγαρίας στην Αθήνα

Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2002 12:05
A- A A+

Συνάντηση με τον νέο πρέσβη της Βουλγαρίας στην Αθήνα, κ. Στεφάν Στογιάνοφ, είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, που αναπτύσσονται σε πολλά επίπεδα και ενισχύονται με τη συνεργασία σε διάφορους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής, κατά τη διάρκεια των σαράντα τελευταίων χρόνων, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους.

Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι οι πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών αποτελούν εγγύηση σταθερότητας, ασφάλειας και προόδου για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων. «Η μάχη που δίνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, «κατατείνει στο να κατακτήσουν οι χώρες αυτής της περιοχής θέση ισότιμη μεταξύ των ανεπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών, με την ενσωμάτωσή τους στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Από την πλευρά του ο κ. Στογιάνοφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει η χώρα μας στη Βουλγαρία στις προσπάθειες που καταβάλλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή