«Λιγότερο πιθανή μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν με πρόεδρο Ρόμνεϊ»

Δηλώσεις συμβούλου του ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ
Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2012 19:58
UPD:20:05
A- A A+

Μια ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν θα ήταν λιγότερο πιθανή εάν εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ ο Μιτ Ρόμνεϊ, δήλωσε σήμερα ένας από τους συμβούλους του.

«Αν δεν θέλουμε να δράσουν απερίσκεπτα οι Ισραηλινοί, πρέπει να μην υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ», σημείωσε ο Ντοβ Ζακέιμ, προσθέτοντας ότι ο Ρόμνεϊ θα ενισχύσει τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν και θα βελτιώσει τις σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Τελ Αβίβ.

«Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των Ισραηλινών», υπογράμμισε ο Ζακέιμ, ο οποίος ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Πενταγώνου επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις του Μπ. Ομπάμα και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπ. Νετανιάχου παραμένουν τεταμένες, κυρίως επειδή το Ισραήλ ζητά επίμονα από τις ΗΠΑ να καθορίσουν μια «σαφή κόκκινη γραμμή» σε ό,τι αφορά το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Η κυβέρνηση Ομπάμα χειρίστηκε άσχημα τη σχέση της με το Ισραήλ, γι' αυτό και ο Ομπάμα είναι ένας από τους πλέον αντιδημοφιλείς Αμερικανούς προέδρους στη χώρα αυτή», κατέληξε ο σύμβουλος του ρεπουμπλικανού υποψηφίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή