Εγκώμια του ρωσικού Τύπου για τον Καπέλο

Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 17:27
UPD:17:27

A- A A+

Μερικούς μήνες αργότερα, όμως, ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Ρωσίας, Φάμπιο Καπέλο, χαιρετίζεται ως "σωτήρας" από τα τοπικά ΜΜΕ για την αγωνιστική μεταμόρφωση της εθνικής ομάδας, ύστερα από μία "μελαγχολική" παρουσία στο Euro 2012. Η Ρωσία νίκησε χθες με 1-0 την Πορτογαλία και έδωσε συνέχεια στο ιδανικό ξεκίνημα που πραγματοποιεί στον 6ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014, καθώς μετρά τρεις επιτυχίες σε ισάριθμους αγώνες, χωρίς να δεχτεί γκολ.

«Ένα ονειρεμένο ξεκίνημα. Τρεις νίκες στην αρχή των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο είχαμε κάνει μόνο μία φορά, το 1994», αναφέρεται σήμερα στη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αθλητική εφημερίδα της χώρας, "Sport-Express", με το άρθρο να συνεχίζει ως εξής: «Η ομάδα μας έπαιξε ένα "σφιχτό" παιχνίδι, με έμφαση στην άμυνα. Τώρα φαίνεται ότι το επιθετικό ποδόσφαιρο, που σχετιζόταν με τους Ολλανδούς Γκούους Χίντινκ και Ντικ Άντβοκαατ, ανήκει στο παρελθόν. Τώρα εισήλθαμε σε μια νέα εποχή, αυτή του Φάμπιο Καπέλο και του ιταλικού στιλ παιχνιδιού».

Μία άλλη αθλητική εφημερίδα, η "Sovietsky Sport", αναφέρει ότι η νίκη της Ρωσίας ήταν η εκδίκηση για την ήττα με 7-1 από την Πορτογαλία, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Λισαβόνα, πριν από οκτώ χρόνια. «Τους ξεπληρώσαμε για το 7-1, την πιο ταπεινωτική ήττα στην ιστορία του ποδοσφαίρου μας», έγραψε η εφημερίδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις