MotoGP: Αλλαγές στις κατατακτήριες από το 2013

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 18:27

A- A A+

Ειδικότερα, οι νεωτερισμοί εστιάζονται στις κατατακτήριες δοκιμές καθώς πλέον δεν θα έχουν διάρκεια μία ώρα και θα χωρίζονται σε δύο μέρη.

Πιο αναλυτικά, οι τρεις ελεύθερες δοκιμές (της Παρασκευής και του Σαββάτου) παραμένουν ως έχουν αλλά θα προσμετρούν στην πρόκριση των αναβατών στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών.

Από τον συνδυασμό των χρόνων δηλαδή που σημειώνουν οι αναβάτες κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, θα χωρίζονται σε δύο ομάδες. Οι δέκα πρώτοι, εκείνοι δηλαδή με τους καλύτερους (συνδυαστικά) χρόνους θα προκρίνονται απευθείας στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και θα μάχονται για την πολ ποζίσιον. Οι υπόλοιποι αναβάτες θα αγωνίζονται στην πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών. Εκείνοι μάλιστα που θα σημειώνουν του δύο καλύτερους χρόνους σε αυτή την περίοδο θα προκριθούν αυτομάτως στην δεύτερη, μαζί με τους δέκα ταχύτερους.

Ετσι, θα δημιουργείται κάθε φορά ένα σύνολο δώδεκα αναβατών που θα συμμετάσχουν στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών και θα μάχονται για την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης του αγώνα.

Οσοι αναβάτες δεν καταφέρουν να προκριθούν σε αυτή τη φάση, θα κατατάσσονται ανάλογα με τον χρόνο που είχαν σημειώσει την πρώτη περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών, αρχής γενομένης από την 13η θέση και έπειτα.

Και οι δύο κατατακτήριες περίοδοι θα έχουν μέγιστη διάρκεια 15 λεπτά και μεταξύ τους θα υπάρχει διάλειμμα δέκα λεπτών. Αυτός ο τρόπος επιλέχθηκε διότι κατά κύριο λόγο τα τελευταία 15 λεπτά έχουν έτσι κι αλλιώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις κατατακτήριες δοκιμές ενώ παράλληλα αποφεύγεται η παραμονή πολύ ώρα των αναβατών στα πιτς.

Το νέο πρόγραμμα των δοκιμών ορίζεται λοιπόν ως εξής:

Πρώτη ημέρα

Ελεύθερες Δοκιμές 1 - 45 λεπτά διάρκεια (ο χρόνος προσμετράται στις κατατακτήριες)

Ελεύθερες δοκιμές 2 - 45 λεπτά διάρκεια (ο χρόνος προσμετράται στις κατατακτήριες)

Δεύτερη ημέρα - Πρωΐ

Ελεύθερες Δοκιμές 3 - 45 λεπτά διάρκεια (ο χρόνος προσμετράται στις κατατακτήριες)

Δεύτερη ημέρα – Απόγευμα

Ελεύθερες δοκιμές 4 - 30 λεπτά διάρκεια (ο χρόνος δεν προσμετράται στις κατατακτήριες)

Διάλειμμα 10 λεπτών

Πρώτη περίοδος κατατακτήριων δοκιμών - 15 λεπτά διάρκεια

Διάλειμμα 10 λεπτών

Δεύτερη περίοδος κατατακτήριων δοκιμών - 15 λεπτά διάρκεια

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις