Τ. Κουίκ: Κουρέλι λόγω Μνημονίων ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΞ

Συνάντηση με το δ.σ. της Ενωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 13:48
UPD:14:25

«Τα Μνημόνια κατάντησαν κουρέλι τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, δημιουργώντας με τη συρρίκνωση των διπλωματικών υπηρεσιών και (το σημαντικότερο και εξαιρετικά επικίνδυνο) «μαύρες τρύπες» στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του τομεάρχη Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων στα γραφεία της ΕΔΥ.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα λειτουργίας του υπουργείου Εξωτερικών με τη συρρίκνωση, λόγω κρίσης, των διπλωματικών αντιπροσωπειών και Υπηρεσιών στο εξωτερικό, τα μισθολογικά των διπλωματικών υπαλλήλων, καθώς επίσης η διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων.

«Τα Μνημόνια κατάντησαν κουρέλι τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, δημιουργώντας με τη συρρίκνωση των διπλωματικών υπηρεσιών και (το σημαντικότερο και εξαιρετικά επικίνδυνο) 'μαύρες τρύπες' στη διαχείριση των εθνικών μας θεμάτων», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Παράλληλα, πρόσθεσε, «έχουν μετατρέψει σε πολύ δύσκολη, θα έλεγα εφιαλτική, την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά και την επιβίωση των διπλωματικών υπαλλήλων, πόσο μάλλον εκείνων που υπηρετούν στο Εξωτερικό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή