Στη σκηνή και πάλι οι Rolling Stones

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 14:39
UPD:29/11/2012 12:57

A- A A+

Τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και πολλούς μήνες έδωσαν οι Rolling Stones, ανακοινώνοντας ότι θα δώσουν τέσσερις συναυλίες στο Λονδίνο και το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ ως το τέλος του έτους, για τα πενήντα χρόνια της παρουσίας τους στην μουσική σκηνή.

Οι Μικ Τζάγκερ, Κιθ Ρίτσαρντς, Τσάρλι Γουάτς και Ρόνι Γουντ ανακοίνωσαν στην σελίδα τους στο Facebook ότι θα δώσουν δύο συναυλίες στις 25 και στις 29 Νοεμβρίου στο Λονδίνο, στη Βρετανία, και στη συνέχεια άλλες δύο στις 13 και στις 15 Δεκεμβρίου στο Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ, στις ΗΠΑ.

Οι τέσσερις συναυλίες θα φέρουν τον τίτλο «50 and counting» («50 και συνεχίζουμε να μετράμε»). Οι Rolling Stones δεν έχουν ανέβει ξανά όλοι μαζί στη σκηνή από το 2007 και από το τέλος της περιοδείας για τον τελευταίο τους δίσκο, «A bigger bang»

Γενέθλια με νέο άλμπουμ

REUTERS

Με ένα νέο άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο και θα περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες, γιορτάζει τα 50ά του γενέθλια το θρυλικό ροκ συγκρότημα.

Το άλμπουμ, με τίτλο «GRRR!», θα περιλαμβάνει το πρώτο τους single «Come On», μεγάλες επιτυχίες όπως οι «Satisfaction», «Jumping Jack Flash» και «Brown Sugar», όπως επίσης και δύο ολοκαίνουργια τραγούδια που ηχογραφήθηκαν πρόσφατα στο Παρίσι. Οι Stones θεωρούνται από πολλούς ως η μεγαλύτερη ροκ μπάντα στον κόσμο. Έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. To «Sticky Fingers» του 1971 διαδέχθηκαν οκτώ άλμπουμ που έφτασαν στο Νο.1 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το 1989, το συγκρότημα εντάχθηκε στο αμερικάνικο Rock and Roll Hall of Fame, και το 2004 πήρε την τέταρτη θέση στους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του περιοδικού Rolling Stone. Πολλά τραγούδια τους - όπως τα «Painted Black», «Sympathy for the Devil», «(I Can't Get No) Satisfaction», «Angie» και «Brown Sugar» - έχουν μείνει κλασικά στην ιστορία της ροκ μουσικής.

Προτεινόμενα για εσάς