Νίκη πρόκρισης για την Eθνική στη Σλοβακία

Μουντιάλ 2014
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 23:25
UPD:18/10/2012 17:02

A- A A+

Το «χρυσό» γκολ σημείωσε ο Σαλπιγγίδης στο 63ο λεπτό, ενώ στον αποψινό αγώνα ο Κατσουράνης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο. Η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη θέση του 7ου ομίλου, μαζί με τη Βοσνία που νίκησε τη Λιθουανία με 3-0, κι ας έκαναν απόψε οι διεθνείς το χειρότερο παιχνίδι τους στη διοργάνωση έως τώρα.

Η εθνική στάθηκε τυχερή, αυτό είναι αλήθεια, καθώς στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο του «Πασνιέκι» οι Σλοβάκοι ήταν καλύτεροι και άξιζαν, τουλάχιστον, την ισοπαλία. Από την άλλη, όμως, στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος και αυτό το βίωσαν πρώτοι οι Έλληνες ποδοσφαιριστές την περασμένη Παρασκευή, στον αγώνα με τη Βοσνία.

Μετά την πρώτη καλή στιγμή, με το «ψηλοκρεμαστό» σουτ του Κατσουράνη που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, η «γαλανόλευκη» ομάδα «κάθισε». Η μάχη της μεσαίας γραμμής χάθηκε, ο Νίνης δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα οργανωτικά καθήκοντά του και οι γραμμές «αποκόπηκαν», με τους Γκέκα και Σαμαρά να παραμένουν, εις μάτην, μια αξιόλογη πάσα. Μετά το πρώτο τέταρτο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν.

Με ποικιλία στο παιχνίδι τους, καθώς απειλούσαν τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα, είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και του αγώνα. Στο 38΄ μάλιστα έχασαν καλή ευκαιρία, με τον Χάμσικ να σουτάρει άστοχα από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 41΄ ο Τοροσίδης απέκρουσε επί της γραμμής νέο σουτ του άσου της Νάπολι, κι ενώ προηγουμένως ο Καρνέζης πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουση στην προσπάθεια του Μπρέζνανικ.

ΕΠΟ

Ίδια... γεύση και στο πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι απείλησαν εκ νέου με τους Κούτσκα και Μπρέζνανικ. Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθειά της, όμως, η ελληνική ομάδα σκόραρε, σε μια αποθέωση της αποτελεσματικότητας: από εξαιρετική πάσα του Κατσουράνη, στο πρώτο δοκάρι, ο Σαλπιγγίδης παραβίασε την εστία του Κούτσιακ και έγραψε την ιστορία του αγώνα, αν και στο 88΄ η τύχη βοήθησε την εθνική, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι στο σουτ του Μπρέζνανικ, για να δικαιωθεί έτσι, ετεροχρονισμένα έστω, ο Γιοαχίμ Λεβ, που παραμονή του αγώνα της εθνικής με τη Γερμανία, στα προημιτελικά του Euro 2012, είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες διεθνείς «καλλιτέχνες της επιβίωσης».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις