Σάντος: «Παίξαμε σωστά»

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 00:43
UPD:11:18

A- A A+

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας δεν αποδέχθηκε πάντως ότι η εθνική ήταν κακή, αφού όπως υπογράμμισε «η ομάδα έπαιξε σωστά, όπως έπρεπε να παίξει. Ίσως όχι θεαματικά και όμορφα όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Αν δεν παίζαμε σωστά, δεν θα κερδίζαμε. Δεν παίξαμε θεαματικά, αλλά καμία ομάδα, σε τέτοιο γήπεδο, δεν μπορεί να παίξει θεαματικά».

Επίσης, ο κ. Σάντος υπενθύμισε ότι «ερχόμασταν από μια εντός έδρας ισοπαλία και ήταν λογικό να μπούμε με κάπως διαφορετικό αέρα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν παίξαμε πάρα πολύ καλά, αλλά αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι η νίκη, μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Έναν αντίπαλο που είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, σε ένα δύσκολο γήπεδο λόγω των καιρικών συνθηκών».

ΕΠΟ

Στη συνέχεια ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας ανέλυσε τον αγώνα: «Πήραμε τη νίκη λόγω του πάθους, της διάθεσης και της αποφασιστικότητας που έδειξαν οι παίκτες. Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι εμείς ελέγχαμε το ρυθμό του αγώνα και είχαμε κάποιες προϋποθέσεις για γκολ. Στο δεύτερο ήταν λογικό να μας πιέσει η Σλοβακία, πόσο μάλλον όταν βάλαμε ένα γκολ σχετικά νωρίς. Από εκεί και πέρα οι Σλοβάκοι τα έπαιξαν όλα για όλα και ήταν φυσιολογικό να γυρίσουμε λίγο πίσω για να διαφυλάξουμε το 1-0. Στο τέλος παίξαμε περισσότερο με το πάθος παρά με το μυαλό για να κρατήσουμε το 1-0».

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στη σύνθεση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, απάντησε ότι προέβη σε μερική διαφοροποίηση της ενδεκάδας για να «φρεσκάρει» την ομάδα, αναφέροντας τη χρησιμοποίηση του Νίνη: «Μετά το ματς με τη Βοσνία είχαμε πει ότι ίσως χρειαστεί να "φρεσκάρουμε" την ομάδα και το κάναμε με τον Νίνη, που ήταν ξεκούραστος και θα μας έδινε δημιουργικότητα, φαντασία και κράτημα της μπάλας. Όσο για τον Σιόβα, από τη στιγμή που τον έχουμε εδώ σημαίνει ότι τον εμπιστευόμαστε απόλυτα. Έπαιξε πάρα πολύ καλά. Ως προς την αλλαγή στη διάταξη, είχαμε αναλύσει πολύ καλά τον αντίπαλο. Ξέραμε ότι παίζουν πολύ στα τρίγωνα που κάνουν με τα μπακ και τον ενδιάμεσο χαφ. Έπρεπε λοιπόν να εξουδετερώσουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους και να πάρουμε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, κάτι που καταφέραμε σε ικανοποιητικό βαθμό».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις