Αλ. Παπαρήγα: Προσχηματική η ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 09:55
UPD:10:01
A- A A+

«Προσχηματική» χαρακτήρισε την ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου από την συγκυβέρνηση, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνάντησής της με αντιπροσωπεία φορέων των βενζινοπωλών (ΟΒΕ, ΠΟΠΕΚ).

Όπως δήλωσε η κ. Παπαρήγα, στόχος της κυβέρνησης είναι να κλιμακώσει τη «φορολογική αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας» και να οδηγήσει «πλατιά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση και στην αδυναμία να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες θέρμανσης των κατοικιών τους».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι αν η συγκυβέρνηση είχε πράγματι ως στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου υπάρχουν τα τεχνικά μέσα και τα οργανωτικά μέτρα που επιτρέπουν τον ουσιαστικό έλεγχο στα εφοπλιστικά καύσιμα, στις αποθήκες των ομίλων και στην εξαγωγή καυσίμων στην ΕΕ.

«Όσο η παραγωγή, η διακίνηση και η εμπορία καυσίμων έχουν ως σκοπό το κέρδος τόσο θα θυσιάζεται η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και θα διατηρείται το λαθρεμπόριο» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Κάλεσε, τέλος, τους φορείς των βενζινοπωλών, των αυτοαπασχολούμενων στη θέρμανση των κτιρίων και τα σωματεία εργαζομένων στον κλάδο της ενέργειας να αναλάβουν πρωτοβουλία μέσω της οποίας θα διεκδικήσουν άμεσα:

- Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της λαϊκής οικογένειας, των φτωχών αγροτών.

- Την κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα.

- Την άμεση πάταξη του λαθρεμπορίου με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια, στη χονδρική εμπορία, στα εφοπλιστικά καύσιμα και στις εξαγωγές.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών, Μιχάλης Κιούσης και Χαράλαμπος Μαυράκης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και ανέπτυξαν τις θέσεις τους για πάταξη του λαθρεμπορίου και μείωση των φόρων στα υπόλοιπα καύσιμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή