WRC: Ο Λάτβαλα στη VW

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 15:05

A- A A+

Μετά την ανακοίνωση αποχώρησης της Ford από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι, το μέλλον του Φινλανδού ήταν προδιαγεγραμμένο αφού η VW φάνταζε ως τη μοναδική του επιλογή. Αλλωστε, είχε παραδεχθεί λίγο καιρό πριν ότι αμφιταλαντευόταν μεταξύ της Ford και της Γερμανικής ομάδας.

Μετά από πέντε χρόνια στην Ford, επτά νίκες και 26 παρουσίες στο βάθρο ο Λάτβαλα αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και να δεχθεί την πρόκληση μίας νέας ομάδας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλι. Το όπλο του στη μάχη για τον τίτλο του 2013 τουλάχιστον θα είναι το Polo R WRC της γερμανικής εταιρείας. Με την προσθήκη του Φινλανδού, ενισχύεται αρκετά το οδηγικό δίδυμο της VW καθώς ήδη υπάρχει ο Σεμπαστιέν Οζιέ.

Ο διευθυντής Motorsport της Γερμανικής εταιρείας, Γιοστ Καπίτο καλωσόρισε τον Λάτβαλα στην ομάδα και τόνισε τις οδηγικές αρετές του. «Είμαστε περήφανοι και πολύ ευχαριστημένοι που εντάξαμε τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα στο πρόγραμμά μας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους οδηγούς του WRC, έχει εμπειρία, επιθετικότητα και εξαιρετική ταχύτητα. Γνωρίζω τον Γιάρι-Μάτι από τον πρώτο του καιρό στα ράλι και παρακολουθούσα την εξέλιξή του από πολύ κοντά. Αποτελεί μία πραγματική ενίσχυση για την ομάδα.

Το γεγονός ότι ένας ακόμη κορυφαίος οδηγός πιστεύει στην επιτυχία μας και έρχεται στην ομάδα μας, δίνει σε κάθε μέλος της ξεχωριστά ένα επιπλέον κίνητρο. Με τους Σεμπαστιέν Οζιέ και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα έχουμε ένα εξαιρετικό οδηγικό δίδυμο για το ντεμπούτο του Polo R WRC στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013».

Ο Λάτβαλα με τη σειρά του τόνισε ότι ο τρόπος προσέγγισης των ανθρώπων της VW, τον έπεισε να ενταχθεί στο δυναμικό της. «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα οδηγώ το Polo R WRC στο μέλλον. Η αποφασιστική προσέγγιση της VW με έπεισε για αυτή την πρόκληση. Ο χρόνος στην Ford ήταν πολύτιμος για εμένα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι με υποστήριξαν εκεί τα προηγούμενα χρόνια – δε μου ήταν εύκολο να πω αντίο. Συγχρόνως, βλέπω την αλλαγή αυτή ως ένα νέο προσωπικό ξεκίνημα. Ελαβα αυτή την απόφαση προκειμένου να κάνω ένα ακόμη βήμα εμπρός και να φτάσω τον στόχο μου: τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την VW!».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις