Επέμβαση της Δύσης ζητούν βουλευτές από το βόρειο Μάλι

Συνεχίζουν την καταστροφή μνημείων στο Τιμπουκτού οι ισλαμιστές
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 20:12
UPD:20:13

Oι ισλαμιστές κατέστρεψαν σήμερα και άλλα μαυσωλεία στο Τιμπουκτού, συνεχίζοντας την καταστροφή ιστορικών μνημείων την οποία ξεκίνησαν τον Ιούλιο. (φωτογραφία αρχείου)

A- A A+

Για ανάγκη «άμεσης» διεθνούς στρατιωτικής επέμβασης εναντίον των ένοπλων ισλαμιστικών ομάδων που έχουν υπό τον έλεγχό τους το βόρειο Μάλι έκανε λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου των βουλευτών της περιοχής Ελχάντζ Μπάμπα Χαϊντάρα, προτού να είναι «πολύ αργά», όπως υπογράμμισε.

Οι δηλώσεις έγιναν στο Παρίσι, μία ημέρα μετά την διεξαγωγή στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, μιας διεθνούς συνόδου για την προετοιμασία της ανακατάληψης του βόρειου τμήματος της χώρας.

«Χρειάζεται μια άμεση επέμβαση των δυτικών δυνάμεων. Το ελπίζουμε, το ευχόμαστε, το επιθυμούμε», υπογράμμισε ο Χαϊντάρα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο μεταξύ, περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Μπαμακό, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στον στρατό του Μάλι και την αντίθεσή τους στην αποστολή ξένων στρατευμάτων για τις επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών.

Η διαδήλωση αυτή, που διοργανώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο των Πατριωτικών Οργανώσεων του Μαλί, πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα έπειτα από διαδήλωση δυνάμεων οι οποίες τάσσονται υπέρ της διεθνούς ένοπλης επέμβασης.

Εν τω μεταξύ, οι ισλαμιστές κατέστρεψαν σήμερα και άλλα μαυσωλεία στο Τιμπουκτού, συνεχίζοντας την καταστροφή ιστορικών μνημείων την οποία ξεκίνησαν τον Ιούλιο.

Στη συνοικία Καμπάρα υπάρχουν τρία μαυσωλεία. «Με τσάπες και άλλα εργαλεία καταστρέφουν το πρώτο μαυσωλείο, ενώ έχουν πει ότι θα τα καταστρέψουν όλα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή