Συρία: Εκεχειρία ζητεί ο Νταβούτογλου λόγω μουσουλμανικής γιορτής

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 10:49
UPD:11:55
A- A A+

Να εφαρμόσουν εκεχειρία στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής Έιντ αλ-Αντχα την επόμενη εβδομάδα κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στη Συρία ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Παρόμοια έκκληση έχει απευθύνει και ο διεθνής απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Λακντάρ Μπραχίμι, ο οποίος αναμένεται σήμερα στη Δαμασκό, προκειμένου να επιχειρήσει την επίτευξη εκεχειρίας.

«Στο όνομα της Τουρκικής Δημοκρατίας, απευθύνω έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να εφαρμόσουν προσωρινά εκεχειρία στη διάρκεια της γιορτής Εϊντ αλ-Αντχα ή για μια πιο μακρά περίοδο εάν είναι δυνατό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το συριακό καθεστώς να σταματήσει αμέσως και άνευ όρων τις επιθέσεις με αεροσκάφη και ελικόπτερα ενατίον του πληθυσμού, οι οποίες έχουν κλιμακωθεί τον τελευταίο καιρό», είπε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα.

Ο τούρκος υπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δαμασκός «θα ακούσει την έκκληση αυτή της διεθνούς κοινότητας» και είπε ότι περιμένει από τη συριακή αντιπολίτευση «να σεβαστεί και αυτή την εκεχειρία».

Η Δαμασκός έχει δηλώσει έτοιμη να μελετήσει την πρόταση Μπραχίμι για την εφαρμογή εκεχειρίας στη διάρκεια της μουσουλμανικής γιορτής την προσεχή εβδομάδα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή