ΗΠΑ: Ομπάμα και Ρόμνεϊ αντάλλαξαν πειράγματα

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 13:48
UPD:13:48

Ο δύο υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία έκαναν ένα διάλειμμα από την αντιπαράθεσή τους, ανταλλάσσοντας πειράγματα άλλα και αυτοσαρκαζόμενοι, στη διάρκεια κοινής τους εμφάνισης σε φιλανθρωπικό δείπνο.

A- A A+

Ο δύο υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία έκαναν ένα διάλειμμα από την αντιπαράθεσή τους, ανταλλάσσοντας πειράγματα άλλα και αυτοσαρκαζόμενοι, στη διάρκεια κοινής τους εμφάνισης σε φιλανθρωπικό δείπνο.

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Μιτ Ρόμνεϊ δήλωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει την πρόθεση να αυξήσει την φορολογία των πλουσίων, «πρέπει να το σκεφτεί λίγο» κοιτάζοντας το πλήθος των πλουσίων παρευρισκομένων στο δείπνο στο Γουόλντορφ Αστόρια, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν 5 εκατ. δολάρια για φιλανθρωπικά ιδρύματα. «Αναρωτιέται κανείς τι σκέφτεται: τόσο λίγος χρόνος, τόσα πολλά για αναδιανομή!».

Απαντώντας, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στην τεράστια περιουσία του Ρόμνεϊ. «Προηγουμένως πήγα για να ψωνίσω σε κάποια καταστήματα στο κέντρο (του Μανχάταν). Υποθέτω ότι ο κυβερνήτης Ρόμνεϊ πήγε για να ψωνίσει κάποια καταστήματα στο κέντρο».

Αναφερόμενος στις δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις, ο Ομπάμα, που κηρύχθηκε νικητής στη δεύτερη μετά από την ήττα του στην πρώτη, είπε ότι η καλή του επίδοση οφείλεται στο ότι ήταν ξεκούραστος αφού «πήρε έναν καλό ύπνο κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεμαχίας».

Από την πλευρά του ο Ρόμνεϊ, που απέχει από το αλκοόλ καθώς είναι Μορμόνος, είπε ότι προετοιμάστηκε για τα ντιμπέιτ «μην πίνοντας αλκοόλ για 65 χρόνια».

Αστειεύτηκε επίσης για το επίσημο ένδυμα -φράκο και λευκό παπιγιόν- που φορούσε στην εκδήλωση. «Είναι ωραίο που μπορούμε επιτέλους να χαλαρώσουμε και να φορέσουμε αυτά που η (σύζυγος) Αν και εγώ φοράμε στο σπίτι».

Λίγο πριν το δείπνο, δημοσκόπηση της Gallup μεταξύ ψηφοφόρων κατέδειξε ότι ο Ρόμνεϊ έχει αυξήσει το ποσοστό του σε εθνικό επίπεδο. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Pew Hispanic Center, ο Ομπάμα αποσπά τα τρία τέταρτα των ψήφων των καθολικών ισπανόφωνων Αμερικανών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή