Ευρωλίγκα: Παράδοση άνευ όρων του Ολυμπιακού στην Εφές

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012 21:53
UPD:20/10/2012 00:05

Ο Τζόι Ντόρσεϊ σε μία «μάχη» στη ρακέτα της Αναντολού Εφές.

A- A A+

Τα δεκάλεπτα: 30-13, 54-32, 74-57, 98-72

Ουσιαστικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν πάτησαν ποτέ στο παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί», εκεί όπου μόλις πριν από λίγους μήνες ανάγκασαν τη μπασκετική Ευρώπη να υποκλιθεί στο επίτευγμά τους, όταν κατακτούσαν τον τίτλο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η πειραϊκή ομάδα μέσα σε λίγους μήνες «ξέχασε» να παίζει την «ατσάλινη» άμυνα που πέρυσι ήταν σήμα κατατεθέν της, ενώ δείχνει να «άδειασε» από όλη εκείνη την αστείρευτη ενέργεια που έβγαζαν οι παίκτες της και λύγιζε κάθε ομάδα.

YOUTUBE

Με πολλά λάθη στην επίθεση, βεβιασμένες επιλογές και λάθος περιστροφές στην άμυνα, ο Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα στην Εφές να προηγηθεί με 14-4. Προϊόντος του χρόνου και με τους Φάρμαρ, Βούγιασιτς να «σκοτώνουν» από την περιφέρεια, το δεκάλεπτο έκλεισε στο 30-13. Σε ανάλογο ρυθμό η συνέχεια, με τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα να δίνουν πολλά ελεύθερα σουτ στους Τούρκους, οι οποίοι έφτασαν σε ένα τρίλεπτο στο +23 (40-17), αφού από την αντίπαλη πλευρά μόνο ο Χάινς προσπαθούσε.

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Ολυμπιακού δημιούργησαν ένα σερί 11-3, χάρις στα τρίποντα στα οποία ευστόχησαν, ενώ με βελτίωση στην άμυνα έριξαν τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (57-48). Μέχρι εκεί όμως, αφού οι... κακές συνήθειες (λάθη, χαλάρωση) επέστρεψαν και επέτρεψαν στην Εφές να ξαναφύγει με 18 πόντους (69-51), τελειώνοντας ουσιαστικά τον αγώνα. Μάλιστα, η διαφορά όχι μόνο δεν έπεσε ή δεν συντηρήθηκε στο ίδιο επίπεδο αλλά έφτασε στα όρια της συντριβής, σε μια «εφιαλτική» για την πειραϊκή ομάδα βραδιά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις