MotoGP: Στο τέλος γέλασε ο Λορένθο

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 11:03

A- A A+

Μεγάλος πρωταγωνιστής στη Μαλαισία ήταν ο Χόρχε Λορένθο που πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική πολ ποζίσιον φέτος και έβδομη συνολικά. Ο Ισπανός με μία εκπληκτική εμφάνιση στο τέλος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και μαζί απέσπασε την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης από τον Ντάνι Πεντρόζα.

Αρχικά, ο χρόνος του ήταν στο 2:00.434 ενώ στον επόμενο γύρο κατάφερε να τον ρίξει ακόμη περισσότερο, στο 2:00.334, και να κερδίσει την πολ ποζίσιον μέσα από τα χέρια του Πεντρόζα. Και να σκεφτεί κανείς ότι λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας ο Λορένθο ήταν μόλις τέταρτος πίσω από τις δύο Repsol Honda των Πεντρόζα και Στόνερ και την Yamaha του Ντοβιτσιόζο, κινδυνεύοντας να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα από αυτή τη θέση.

Ο Ντάνι Πεντρόζα αρκέστηκε τελικά στη δεύτερη θέση πίσω από τον συμπατριώτη του. Ο αναβάτης της Repsol Honda έμοιαζε ως το απόλυτο φαβορί για την πολ ποζίσιον καθώς είχε πολύ καλό ρυθμό όλο το προηγούμενο διήμερο, μέχρι βέβαια τη στιγμή που ο Λορένθο αποφάσισε να κάνει την κίνησή του. Κατά την διάρκεια μάλιστα των κατατακτήριων κατάφερε να αντιμετωπίσει με επιτυχία και να απαντήσει στην επίθεση του Ντοβιτσιόζο που σημείωσε έναν καλό χρόνο και πήρε κεφάλι στην κατάταξη.

Τελικά ο Ιταλός αναβάτης έμεινε στην τρίτη θέση, αφού στο τέλος ξεπέρασε και το εμπόδιο του Κέισι Στόνερ που δείχνει ότι ξεπερνάει σταδιακά τον τραυματισμό του. Στην ίδια σειρά μαζί με τον Αυστραλό θα βρεθούν ο Καλ Κρούτσλοου, ο οποίος ήταν πολύ δυνατός σήμερα, αλλά αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με τα φρένα της Yamaha του και ο Μπεν Σπις. Ο Αμερικανός έδειξε ότι συνήλθε από το πρωΐνό του λάθος και την πτώση, αλλά εξακολουθούσε να μην μπορεί να ανταγωνιστεί σε ταχύτητα το δίδυμο της Monster Yamaha Tech 3.

Εξαιρετική ήταν η απόδοση του Χέκτορ Μπαρμπερά με την «δορυφορική» Ducati καθώς ανέβασε τη Desmosedici στην όγδοη θέση, πιο ψηλά και από τις εργοστασιακές. Τόσο ο Χέιντεν όσο και ο Ρόσι προσπάθησαν να συνέλθουν από τον πρωϊνή πτώση με τον Αμερικανό να είναι ένατος και τον Ιταλό μόλις ενδέκατος.

Απογοητευμένος με την απόδοσή του θα πρέπει να είναι και ο Στέφαν Μπραντλ καθώς η όγδοη θέση δεν είναι η καλύτερη που έχει καταταγεί όλο το διήμερο. Τα ίδια συναισθήματα υπάρχουν και στην ομάδα της San Carlo Honda Gresini αφού ο Αλβάρο Μπαουτίστα είχε μία πτώση στον τελευταίο του γύρο και θα αναγκαστεί να ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα δέκατος.

Στη μάχη των CRT νικητής αυτή τη φορά ήταν ο Αλειξ Εσπαργκάρο που τερμάτισε δωδέκατος γεινής, πίσω από τον Βαλεντίνο Ρόσι, έχοντας πίσω του τον teammate του Ράντι ντε Πουνιέ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις