WRC: Ενα βήμα από τη νίκη ο Χίρβονεν

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012 21:23

A- A A+

Ο Φινλανδός μετά την τρίτη στην ουσία ημέρα του ράλι Ιταλίας, προηγείται στην γενική κατάταξη του δεύτερου Νόβικοφ με διαφορά που αγγίζει το 1,30 λεπτό.

Παρά την χθεσινή εγκατάλειψη του Λεμπ, η Citroen θα καταφέρει εκτός απροόπτου να κερδίσει κι αυτόν τον αγώνα. Ο Χίρβονεν φροντίζει για αυτό οδηγώντας συνετά και προσεκτικά στις έξι σημερινές ειδικές αφού θέλει σίγουρα να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στην Ιταλία μετά από πέντε συνεχόμενες δεύτερες θέσεις.

«Ηταν μία μεγάλη ημέρα και χρειάστηκε να είμαστε προσεκτικοί με όλες τις πέτρες στο δρόμο, αλλά είχαμε χρόνο για να τις αποφύγουμε και δεν είχαμε προβλήματα. Το αυτοκίνητο είναι υπέροχο, πραγματικά ήταν μία καλή ημέρα στη δουλειά. Σίγουρα δεν έχει ακόμη τελειώσει, αλλά πάμε καλά και δεν χρειάζεται να πιέσουμε αύριο», δήλωσε ο Φινλανδός μετά στο τέλος της ημέρας καθώς μόνο δύο ειδικές τον χωρίζουν από τη νίκη.

Εξαιρετικά εξελίσσεται το Ιταλικό ράλι και για τον Ευγκένι Νόβικοφ καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 52,4 δευτ. εμπρός από τον τρίτο, ισοφαρίζοντας παράλληλα την καλύτερη επίδοσή του σε αγώνα. Ο Ρώσος παρουσιάστηκε σήμερα πολύ προσεκτικός, χωρίς να ρισκάρει, θέλοντας έτσι να εξασφαλίσει την παρουσία του στο βάθρο των νικητών. Προς στιγμήν, και πιο συγκεκριμένα στην 11η ΕΔ «καρδιοχτύπησε» λίγο όταν έχασε μία στροφή, αλλά ευτυχώς για αυτόν η… απερισκεψία του δεν του στοίχισε αρκετά σε χρόνο.

Πίσω του βρίσκεται ένας ακόμη οδηγός της M-Sport, ο Οτ Τανάκ που επιθυμεί διακαώς να γιορτάσει στις χωμάτινες ειδικές της Σαρδηνίας το πρώτο του βάθρο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Εντυπωσιακός ήταν ο Μαντς Οστμπεργκ, ο οποίος έκανε πράξη αυτό που είπε χθες. Οτι δηλαδή θα προσπαθήσει να καλύψει τον χαμένο χρόνο από τις ατυχίες και το σπασμένο πίσω διαφορικό την Παρασκευή. Ο οδηγός της Adapta κατάφερε σήμερα να κερδίσει τις τέσσερις από τις έξι ΕΔ, ανεβαίνοντας παράλληλα από την έκτη στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης.

Ο Σεμπαστιέν Οζιέ με το Skoda είναι θεαματικός στη Σαρδηνία και δίνει μία πρόγευση του τι θα επακολουθήσει του χρόνου με το εργοστασιακό Polo R WRC. O Γάλλος ήταν αρχικά τέταρτος για να πέσει στη συνέχεια στην έκτη θέση της γενικής. Στην τελευταία όμως σημερινή ειδική πάτησε γκάζι και κατάφερε να ξεπεράσει τον Ατκινσον, παρά το γεγονός ότι το Skoda έχει λιγότερη ισχύ από το Mini του Αυστραλού, ολοκληρώνοντας έτσι την ημέρα πέμπτος.

Εβδομος είναι ο Αντρέας Μίκελσεν με πολύ μεγάλη διαφορά (περισσότερο από 1,30 λεπτό)από τον όγδοο Μάρτιν Πρόκοπ. που ακολουθεί. Ο Πέτερ Σόλμπεργκ που εκκίνησε χθες με Rally 2 κατάφερε να ανέβει μέχρι την ένατη θέση στην γενική κατάταξη ενώ την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει ο Εσθονός Καρλ Κρούουντα.

Η Σαρδηνία αποδείχθηκε καταστροφική για την Ford που είδε και τους δύο οδηγούς της να εγκαταλείπουν νωρίς. Μοναδική παρηγοριά ίσως η νίκη του Λάτβαλα στην 13η ΕΔ.

Ο Ιταλικός αγώνας ολοκληρώνεται αύριο με δύο περάσματα από την ειδική Gallura, μήκους 8,24 χιλιομέτρων με το δεύτερο να αποτελεί και την Power Stage.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΦΟΥΣΙΑΝΗ - [email protected]

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις