MotoGP: Οι δηλώσεις των τριών πρώτων

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2012 14:18

A- A A+

Είναι η πρώτη φορά που ο Ισπανός αναβάτης καταφέρνει κάτι στην καριέρα του στα MotoGP. Παράλληλα, με τον ρυθμό που έχει δείχνει ικανός να «κλέψει» τον φετινό τίτλο μέσα από τα χέρια του Χόρχε Λορένθο στους δύο εναπομείναντες αγώνες της χρονιάς.

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος σήμερα, αυτή είναι η πρώτη μου νίκη σε βρεγμένη πίστα. Είναι υπέροχο το συναίσθημα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν να βελτιωθώ. Ευχαριστώ όλη μου την ομάδα, η σημερινή ημέρα είναι μοναδική. Ηταν ένας πραγματικά δύσκολος αγώνας, διότι στην αρχή προσπαθούσα να ακολουθήσω τον Χόρχε, ο οποίος στους πρώτους γύρους ήταν πολύ γρήγορος. Η πίστα δεν ήταν τόσο άσχημη, επομένως μπορούσα να βρω ρυθμό και να είμαι σταθερός στους χρόνους μου ανά γύρο. Δεν γνώριζα το τέλος του αγώνα, και έτσι προς τα μέσα προσπάθησα να περάσω τον Χόρχε και σημείωσα μερικούς καλούς γύρους. Τότε άρχισε να βρέχει δυνατά», δήλωσε ο Πεντρόζα.

Τυχερός αισθάνεται ο Λορένθο

Πολύ τυχερό που δεν έπεσε χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Χόρχε Λορένθο μετά την διακοπή του αγώνα στην Μαλαισία. Ο αγώνας του Ισπανού παραλίγο να αποβεί μοιραίος καθώς λίγο πριν την κόκκινη σημαία, είχε μία άσχημη στιγμή στην στροφή 15 της πίστας και αποσόβησε την πτώση.

Μία πτώση που θα τον έφερνε σε δύσκολη θέση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, δεδομένης της νίκης του Πεντρόζα και στην πίστα της Σεπάνγκ. Ηδη, όπως φαίνεται ο Λορένθο προσπαθεί στους τελευταίους αγώνες να διατηρήσει την διαφορά του από τον αναβάτη της Repsol Honda, τερματίζοντας όσο πιο ψηλά μπορεί. Προς το παρόν, με δύο αγώνες να υπολείπονται προηγείται του ομοεθνή του με 23 βαθμούς. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Λορένθο είναι να τερματίσει τρίτος στα δύο επόμενα GP, ανεξαρτήτως της θέσης του Πεντρόζα, ώστε να εξασφαλίζει τον δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

«Στον τελευταίο γύρο παραλίγο να πέσω, ήμουν πολύ τυχερός. Χωρίς βαθμούς εδώ το πρωτάθλημα θα γινόταν πολύ πιο δύσκολο για εμένα, επομένως η δεύτερη θέση είναι καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Χόρχε Λορένθο που δέχθηκε με ιδιαίτερη ανακούφιση την διακοπή του αγώνα. Παράλληλα τόνισε ότι η επιλογή της μαλακής γόμας πίσω ήταν η αιτία των προβλημάτων που είχε κατά την διάρκεια του αγώνα.

«Σήμερα ήταν πολύ δύσκολα καθώς επιλέξαμε το μαλακό πίσω ελαστικό. Οι συνθήκες δεν ήταν πολύ άσχημες στην αρχή για αυτό τον λόγο πίεσα έτσι ώστε να δημιουργήσω μία μεγάλη διαφορά που θα μπορούσα να διαχειριστώ. Οταν όμως άρχισε να βρέχει πολύ δεν είχα ελαστικό και πάλευα πιο πολύ από τους άλλους δύο (σ.σ. Στόνερ και Πεντρόζα)». Να σημειωθεί ότι η Repsol Honda είχε επιλέξει το σκληρό ελαστικό της Bridgestone για πίσω.

Σκεφτόταν να εγκαταλείψει

Υπό τον φόβο να υποτροπιάσει ο τραυματισμός του ο Κέισι Στόνερ αποκάλυψε ότι σκεφτόταν πολύ σοβαρά να εγκαταλείψει τον αγώνα. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και η βρεγμένη πίστα προβλημάτιζαν τον Αυστραλό που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να επιβαρύνει την κατάστάση του. Αλλωστε μόλις έχει επιστρέψει στις πίστες μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο.

«Για να είμαι ειλικρινής σκεφτόμουν σοβαρά να μην αγωνιστώ καθόλου σήμερα. Με τον τραυματισμό μου στο πόδι ήταν εύκολη μία πιθανή πτώση και δεν είμαι 100% έτοιμος. Επομένως αν το τραυμάτιζα πάλι τότε αυτό ήταν, δεν θα μπορούσα να ξανατρέξω.

Προσπαθούσα να αποφύγω τη βροχή αφού οι αγώνες σε στεγνή πίστα είναι ό,τι καλύτερο για μένα. Στην αρχή του αγώνα δεν είχα καμία εμπιστοσύνη, δεν είχα αγωνιστεί σε βρεγμένο εδώ και αρκετό καιρό. Επομένως προσπαθήσω να διατηρηθώ μπροστά από κάποιους αναβάτες, να φρενάρω και να έχω καθαρές εξόδους. Γύρο με γύρο ανακτούσα την εμπιστοσύνη μου και πίεζα περισσότερο, η δυνατή βροχή άλλωστε είναι το καλύτερό μου, αφού μπορώ να βρω ταχύτερο ρυθμό από οποιονδήποτε άλλον. Για να είμαι ειλικρινής αν ο αγώνας συνεχιζόταν είχα μεγάλη πιθανότητα να κερδίσω. Τελικά ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που έγινε, αλλά είναι ωραία να αισθάνεσαι τουλάχιστον λίγο πιο ανταγωνιστικός», δήλωσε ο Κέισι Στόνερ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις