Η οιμωγή της μάνας

Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2001 18:01

A- A A+

Δεκαοκτώ χριστιανοί έχασαν τη ζωή τους σε μια καθολική εκκλησία στην πόλη Μπαχαουαλαπούρ, στο ανατολικό Πακιστάν, όταν ένοπλοι μασκοφόροι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, σκότωσαν τον αστυνομικό που φρουρούσε την εκκλησία και στη συνέχεια άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον των πιστών με αυτόματα Καλάσνικοφ.

Οι δράστες εισέβαλαν στην εκκλησία του Αγίου Δομίνικου χθες στις 11 το πρωί ώρα Ελλάδος, κραυγάζοντας «τάφος για τους Χριστιανούς του Πακιστάν και του Αφγανιστάν» και «αυτό είναι μόνο η αρχή».

Δώδεκα άτομα σκοτώθηκαν επιτόπου και έξι ακόμα υπέκυψαν κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Οι χριστιανοί που διαμένουν στο Πακιστάν φοβούνται ότι θα αποτελέσουν στόχους επιθέσεων ισλαμιστών εξτρεμιστών, εάν επεκταθούν οι εξεγέρσεις των μουσουλμάνων Πακιστανών, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις αμερικανικές επιθέσεις εναντίον του Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ ο Ανώτατος Διοικητής της πακιστανικής αστυνομίας, Αρίφ Ικράμ, δήλωσε «Ερευνούμε όλες τις παραμέτρους, θα λάβουμε μέτρα και θα τιμωρήσουμε τους δράστες, αναξάρτητα από το θρήσκευμα τους. Πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια».

Η πακιστανική αστυνομία έχει εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη Μπαχαουαλαπούρ, ενώ άνδρες του στρατού περιπολούν στους δρόμους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή