Νεκρός ιορδανός στρατιώτης στη συριακή μεθόριο

Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 07:14
UPD:13:16
A- A A+

Ένας ιορδανός στρατιώτης σκοτώθηκε τα ξημερώματα κατά την ανταλλαγή πυρών με ενόπλους στη συριακή μεθόριο. Πρόκειται για το πρώτο θύμα από την πλευρά της Ιορδανίας που συνδέεται με τη συριακή κρίση, ανακοίνωσε αξιωματούχος.

Πηγή των ιορδανικών υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσε ότι ο δεκανέας Μοχάμεντ Αλι αλ-Μανασίρ σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε μεθοριακούς στρατιώτες και μια ομάδα 16 ενόπλων μαχητών που επιχείρησαν να εισέλθουν στη χώρα από τη Συρία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή τέσσερις από τους ενόπλους σκοτώθηκαν και 12 υποχώρησαν στο συριακό έδαφος.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι το Αμάν απέτρεψε τρομοκρατικό σχέδιο που είχαν εκπονήσει 11 ιορδανοί εξτρεμιστές οι οποίοι συνδέονται με την αλ Κάιντα στο Ιράκ.

REUTERS

Σύμφωνα με την υπηρεσία Γενικών Πληροφοριών της Ιορδανίας, άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας συνέλαβαν νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης 11 Ιορδανούς οι οποίοι σχεδίαζαν να εξαπολύσουν επιθέσεις σε στόχους στρατηγικής σημασίας και σε διπλωματικές αποστολές στο Αμάν. Μεταξύ αυτών ήταν και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην ιορδανική πρωτεύουσα.

Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας σημειώνεται ότι οι ύποπτοι σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν παγιδευμένα αυτοκίνητα, βομβιστές αυτοκτονίας και να πραγματοποιήσουν «αντάρτικες επιθέσεις» σε εμπορικά κέντρα, καφενεία και πρεσβείες στη συνοικία Αμπντούν, στο δυτικό Αμάν.

Πηγές: ΑΜΠΕ,Γερμανικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή