MotoGP: Το Φίλιπ Αϊλαντ τιμά τον Στόνερ

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 19:00

A- A A+

Στην ουσία θα είναι η τελευταία φορά που επισήμως θα αγωνιστεί μέσα στην χώρα του και μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του καθώς στο τέλος της χρονιάς αποχωρεί από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP, όπως έχει ήδη ανακοινώσει. Επομένως η συναισθηματική φόρτιση θα είναι μεγάλη για εκείνον καθώς το Φίλιπ Αϊλαντ είναι μία πίστα όπου είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Τα τελευταία πέντε χρόνια δεν καταφέρει να τον κερδίσει κανένας αναβάτης και το σίγουρο είναι πως ο επόμενος στόχος του θα είναι να ολοκληρώσει την παρουσία του στην Αυστραλία με την έκτη συνεχόμενη νίκη.

Μπορεί αυτό να είναι θεμιτό, αλλά, όπως παραδέχεται, παραμένει λίγο δύσκολο καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμη να είναι 100% έτοιμος για τον ιδιαίτερο αυτόν αγώνα. Και αυτό γιατί δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στο αστράγαλο. Ετσι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν θα μπορέσει να επιτύχει την έκτη του συνεχόμενη νίκη.

Οι διοργανωτές πάντως του αγώνα αποφάσισαν να τον τιμήσουν καθώς θα είναι η τελευταία φορά που θα αγωνιστεί μέσα στην πατρίδα του. Ετσι αναμένεται να δώσουν το όνομά του στην στροφή τρία της πίστας, η οποία, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, είναι η αγαπημένη του.

Με αυτό τον τρόπο ο Στόνερ περνάει στο πάνθεον των επιτυχημένων Αυστραλών αναβατών όπως οι Μικ Ντούχαν και Γουέιν Γκάρντνερ, οι οποίοι έχουν δώσει τα όνοματά τους σε κάποια άλλα σημεία της πίστας του Φίλιπ Αϊλαντ. Η τελετή αναμένεται να διεξαχθεί μεθαύριο, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου το πρωΐ στην Αυστραλία.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις