Champions League: «Θρίλερ» στη Βαρκελώνη με υπογραφή Σαμαρά

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012 23:36
UPD:24/10/2012 00:20

Στη φωτογραφία, οι παίκτες της Σέλτικ πανηγυρίζουν το γκολ του Γιώργου Σαμαρά.

A- A A+

Στα «Καμπ Νου» ο Γιώργος Σαμαράς «πάγωσε» το κατάμεστο γήπεδο βάζοντας σε θέση οδηγού τη Σέλτικ στο 18΄ με κεφαλιά, σε φάουλ του Μολγκό και αφού η μπάλα βρήκε στον Μασεράνο. Η τύχη όμως δεν ήταν απόψε με τους Σκοτσέζους, αφού στο 43΄ ο Έλληνας άσος αποχώρησε με διάστρεμμα και δύο λεπτά αργότερα ο Ινιέστα ισοφάρισε. Με μαζική άμυνα η Σέλτικ κράτησε το 1-1 έως το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν η «σφήνα» του Ζόρντι Άλμπα στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας και το απαλό άγγιγμα της μπάλας του αριστερού φουλ μπακ έδωσε τη νίκη στους «μπλαουγκράνα». Νωρίτερα, επίσης στο πλαίσιο του 7ου ομίλου η Σπαρτάκ Μόσχας νίκησε την Μπενφίκα με το ίδιο σκορ (3΄ Καριόκα, 43΄ αυτογκόλ Ζαρντέλ - 38΄ Λίμα) και δημιούργησε ισορροπία, αφού εκτός της Μπαρτσελόνα που μετρά «τρία στα τρία», η δεύτερη (Σέλτικ) από την τελευταία ομάδα (Μπενφίκα) απέχουν μόλις τρεις βαθμούς.

Στο πλαίσιο του 5ου ομίλου, η Σαχτάρ «αποκαθήλωσε» την Τσέλσι στο Ντόνετσκ επικρατώντας της πρωταθλήτριας Ευρώπης με 2-1 (3΄ Τεϊσέιρα, 52΄ Φερναντίνιο - 88΄ Όσκαρ), ενώ η Γιουβέντους δεινοπάθησε στη Δανία απέναντι σε μία από τις θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες της διοργάνωσης, τη Νόρτζελαντ, πριν ισοφαρίσει με τον Βούτσινιτς στο 81΄ το γκολ που σημείωσε ο Μπέκμαν στο 50ο λεπτό. Πλέον, τον όμιλο οδηγεί η ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου (7 βαθμοί), την οποία ακολουθούν Τσέλσι (4) και Γιουβέντους (3), με τη «βέκια σινιόρα» να μετρά μόνο ισοπαλίες!

Στον 6ο όμιλο η μάχη είναι μεγάλη. Η Βαλένθια έπαυσε το εντυπωσιακό σερί της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (δύο νίκες με Λιλ και Μπάγερν), την οποία κατανίκησε στη Λευκορωσία με το απολύτως πειστικό 3-0, χάρις σε χατ τρικ του Σολδάδο (45΄ πέναλτι, 55΄, 69΄). Την ίδια ώρα η Μπάγερν Μονάχου περνούσε με νίκη 1-0 από την έδρα της Λιλ, με πέναλτι του Μίλερ στο 20΄. Λευκορώσοι, Ισπανοί και Γερμανοί συνωστίζονται στην κορυφή έχοντας από 6 βαθμούς έκαστος, ενώ εκτός συνέχειας τέθηκαν, κατά πάσα πιθανότητα, οι «λιλουά», οι οποίοι παραμένουν άποντοι.

Στον 8ο όμιλο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είδε το... χάρο με τα μάτια της στο «Όλντ Τράφορντ», καθώς μια εξαιρετική Μπράγκα προηγήθηκε 2-0 στο 20ο λεπτό, με ισάριθμα γκολ του Άλαν (2΄, 20΄). Οι «κόκκινοι διάβολοι» όμως συνήλθαν γρήγορα, αντεπιτέθηκαν και κατόρθωσαν να «γυρίσουν» το ματς με τέρματα του Ερνάντες (25΄, 76΄) και του Έβανς (66΄). Η ομάδα του Φέργκιουσον έκανε τρεις τις νίκες της και μπορεί πλέον να χαλαρώσει. Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου η Γαλατασαράι δεν μπόρεσε ούτε απόψε να εκμεταλλευτεί την έδρα της και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Κλουζ (77΄ Γιλμάζ - 19΄ αυτογκόλ Νούνκε), που είχε και απόψε βασικό τον Καπετάνο. Μάλιστα, ο Έλληνας επιθετικός ήταν ουσιαστικά ο σκόρερ της ομάδας του καθώς στη φάση του 19ου λεπτού πίεσε πολύ τον Νούνκε και τον ανάγκασε σε αυτογκόλ. Με την ισοπαλία οι Ρουμάνοι έφτασαν στους 4 βαθμούς και είναι δεύτεροι, με τρίτη την Μπράγκα (3) και ουραγό τον τουρκικό σύλλογο, που κατέγραψε τον πρώτο βαθμό του στη διοργάνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις